Nakon što su u lipnju proveli akciju TELUM slavonski policajci su dobili niz informacija o posjedovanju oružja koje je nakon brojnih pretresa oduzeto, piše Net.hr

Hrpu oružja pronašli su policajci u dvije slavonske županije nakon što su u četvrtak pretresli domove i osobne automobile brojnih osoba. Pronađeno je to na temelju informacija koje su dobili po provođenju akcije TELUM u lipnju.

Bogat ‘ulov’ u Brodu i Gradiški

U pretrazi na području Nove Gradiške policajci su u kući i automobilu 57-godišnjaka pronašli veću količinu streljiva i vatrenog oružja te manju količinu minsko-eksplozivnih sredstava, koje je protupravno posjedovao.

Prilikom pretraga na području Slavonskog Broda i općine Bebrina, policijski službenici su kod 52-godišnjaka i 67-godišnjaka pronašli više komada vatrenog oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i veću količinu raznog streljiva. Kod 22-godišnjaka s područja općine Bebrina pronađeno je, pak, više komada vatrenog oružja i pripadajućeg streljiva. Protiv 52-godišnjaka, 67-godišnjaka i 22-godišnjaka policija će podnijeti odgovarajuće kaznene i prekršajne prijave.

Također, prilikom pretraga kod 44-godišnjaka i 29-godišnjaka u Slavonskom Brodu, pronađeno je ukupno 69 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, a protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava.

Vukovarsko srijemska županija prednjači

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU vukovarsko-srijemske su, obavili su 32 pretrage doma i drugih prostorija te pretrage 13 osobnih automobila. Tijekom pretresa su pronašli i oduzeli: tri automatske puške, pet pušaka M48, jednu puškostrojnicu, strojnicu, malokalibarsku pušku nepoznate marke, dva prigušivača za pušku, 10 ručnih bombi, 10 upaljača za bombe, četiri tromblonsko-trenutne mine, 1,2 kg TNT-a, 9 054 komada različitog streljiva te više komada različitih dijelova vatrenog oružja.

Kod četiri osobe koje su protupravno posjedovale oružje i streljivo, pronađene su 23 lovačke puške, 10 lovačkih pištolja, 2 revolvera i jedan plinski pištolj za koje su postojali oružani listovi i dozvole.

Kod jedne je osobe pronađeno i 72,3 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica zbog čega je osoba kazneno prijavljena.

Protiv pet osoba podnesene su kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanja, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, a protiv tri osobe podnesene su prekršajne prijave iz Zakona o oružju.

Pretresi i u Našicama

I policijski službenici iz Našica imali su pune ruke posla, jer su pretragom domova tri osobe pronašli oružje. Oni su, naime, kod jedne od tih osoba pronašli malokalibarsku pušku s optikom nepoznate marke i spremnikom sa šest komada streljiva te jednu pušku marke “Sava Kranj“ s optikom i 4 komada streljiva. Predmeti su uz potvrdu o privremenom oduzimanju oduzeti, a protiv počinitelja je podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Našicama.

Izvor/Foto:Net.hr

 

Komentari