Već tradicionalno, unazad nekoliko godina, vrtićka djeca, starijih odgojnih mjera na vrlo kreativan način našemu Gradu čestitaju rođendan. Pa su tako i danas u jutarnjim satima ”napunili” gradsku vijećnicu smijehom i dobrim raspoloženjem. 

Prije svega, djeca iz skupine ”Ribice” i ”Medvjedići”, odnosno, iz vrtića ”Maslačak” i ”Radost” počastili su Grad prekrasnim recitacijama i pjesmom. Nakon toga, predstavili su svoje vrlo kreativne čestitke koje su zadnjih nekoliko tjedana izrađivali sa svojim odgajateljicama i uručili su ih gradonačelniku Vinku Grgiću.  

Djeca iz vrtića ”Radost” izradili su prepoznatljiv gradski sat, ali doradili su ga s njihovim slikama, te slikama gradskih znamenitosti, dok su u vrtiću ”Mlaslačak” vrijedno radili na papirnatom izdanju zgrade Gradske Uprave koju su napunili porukama kako žele da izgleda naš grad i kako oni zamišljaju savršen grad. 

Da bi sve bilo baš kako treba, djeca su iznijela problematiku našem gradonačelniku: 

Matko : – ”Želim imati još tri ljuljačke i vrtuljak, zato što se svi guramo ponekad, a ponekad se i ne guramo, ponekad se i svađamo svi.” 

Adrijan : -”Mi nemamo tri vrtuljka, a i guramo se na klackalici.”

Petar: -”Nekad se svi guraju jer zato pošto mi imamo dvije ljuljačke i dvije klackalice, pa se ne mogu svi ljuljati, pa onda moramo na tobogan.” 

Vrlo bitna problematika je iznešena, a gradonačelnik je odgovorio: – ” Sada ste mi zadali puno posla za sljedeću godinu, ali obećajem, bit će još ljuljački i vrtuljaka.”

S obzirom da je danas i Sveti Nikola, neizbježno je bilo darivanje djece, svatko od njih je dobio po jedan paketić koji je Sveti Nikola prošlu noć ostavio u gradskoj vijećnici. 

Na kraju ovog događaja, dječak Juran poslao je snažnu poruku: -”Neka se vrata od vrtića ne zatvaraju, neka u ovoj državi ima više radnih mjesta.” 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakSveti Nikola darivao male pacijente novogradiške bolnice / foto
Sljedeći članakDvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede u prometnoj nesreći i prevezene u Opću bolnicu Nova Gradiška/ foto