Danas, 25. ožujka 2022. godine (petak), s početkom u 18:30 sati, održat će se u Vatrogasnom domu u Dragaliću promocija knjige Antuna Derežanina Tunje „RAT I MIR, Jedan život tri režima“.

Autor je rođen 28.01.1917. u Dragaliću, a preminuo je 22.12.1990. u Križevcima. Knjiga je autobiografska i sadrži memoare autora u kojima se prisjeća svog đačkog i vojničkog života, sloma Kraljevine Jugoslavije, osnivanja domobranstva te svog prvog radnog mjesta. Knjiga opisuje jedno osobno iskustvo, ali zapravo priča o teškoj i tragičnoj sudbini cijelog hrvatskog naroda u vremenu II. svjetskog rata, a pogotovo po njegovom završetku.

Nakladnik knjige je Hrvatski svjetski kongres iz Zagreba, a predstavljači knjige bit će Ivan Petrović (mr. sc. i rođak Tunjine supruge Anke) i Stipo Pilić (prof. i hrvatski povjesničar).

Moderator promocije bit će Marko Derežanin (bojnik HV-a u miru i Tunjin rođak iz Dragalića).

Nešto prije promocije knjige, organizatori i predstavljači odat će počast svim poginulim braniteljima obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata na području Dragalića, Gorica i Visoke Grede, te žrtvi komunizma Antunu Derežaninu (mlađem) na groblju u Dragaliću.

Nakon promocije zainteresirani će moći kupite primjerak ove knjige po promotivnoj cijeni.

Dođite i poslušajte što je sve Antun Derežanin Tunja zapisao u ovoj knjizi, poručuju vam organizatori promocije: Općina Dragalić, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška i Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Nova Gradiška.

Pripremio:

Marko Derežanin

Komentari
Prethodni članakPolicija upozorava: Budite oprezni prilikom spaljivanja korova, kazne od 15 do 150 tisuća kuna
Sljedeći članakOve se subote održava Sat za planet Zemlju, najveći globalni pokret za okoliš koji ujedinjuje milijune ljudi