Gradska glazba Nova Gradiška u svojim projektima za 2020.godinu, između ostalog, ima predviđenu i organizaciju promenadnih koncerata u novogradiškom Gradskom parku.

– Obzirom da se prošle godine takav način organizacije pokazao kao pun pogodak za naš grad, odlučili smo se isto ponoviti i ove godine i čak proširiti s puno više koncerata. Kako su sredstva namijenjena za taj projekt vrlo ograničena, a naša  želja je da ugostimo što više izvođača, te da projekt traje i do kraja osmog mjeseca, bilo bi nam drago da nas posjeti što veći broj naših sugrađana. Budući da Novogradiškog glazbenog ljeta neće biti, organiziranjem promenadnih koncerata nastojat ćemo obogatiti društveni i kulturni život našeg grada.

Gradska glazba Nova Gradiška ovaj projekt radi s čistim entuzijazmom i nema apsolutno nikakve materijalne koristi od toga, osim zadovoljstva naših sugrađana. U vikendima pred nama očekujemo sjajne izvođače. Večeras nam dolazi jazz trio iz Osijeka “Round midnight”, u nedjelju je i prvi nastup Gradske glazbe Nova Gradiška.

Za sljedeći vikend mogu najaviti “Trenkove pandure” iz Požege. Radi se o vrhunskom orkestru, dobitniku niz priznanja na državnim natjecanjima.

21. lipnja očekuje nas prava „poslastica” Jazz orkestar Hrvatske vojske. Orkestar je sastavljen od vrhunskih profesionalaca s odličnim vokalnim gostima. Bit će tu još niz gostovanja revijalnih, jazz, klasičnih, zabavnih i drugih ansambala. Naravno, uz improviziranu pozornicu pored fontane, tu su naši vjerni OPG-ovci :Hoborka-vino i Bošnjak-pino – kaže Vladimir Đurasek, tajnik Gradske glazbe Nova Gradiška.

Komentari