U četvrtak, 28. veljače 2024., zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška Tomislav Orlovac upoznao je djelatnike i učenike Gimnazije Nova Gradiska s osnovnim radnjama evakuacije i spašavanja u slučaju požara:

– Provedena je vježba evakuacije i spašavanja pri kojoj smo imali priliku čuti i vidjeti kako se postupa u slučaju požara i unesrećenih osoba. Zahvaljujemo se na suradnji i svim korisnim informacijama koje smo dobili od Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška te Policijskoj upravi Nova Gradiška i Crvenom križu Nova Gradiška – ističu u Gimnaziji Nova Gradiška.

– Simulirali smo požar objekta, točnije učionice, izvlačenje unesrećenih te saniranje ozljeda u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa, dok su prometnicu i zonu rada vatrogasaca osiguravali djelatnici Policijske postaje Nova Gradiška. Na taj smo način uspostavili međusobnu koordinaciju i usklađenost rada između žurnih službi sve kako bi što bolje reagirali u slučaju eventualnih nesreća i katastrofa – dodaje zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Tomislav Orlovac.

Izvor: Gimnazija Nova Gradiška

 

Komentari
Prethodni članakVečeras u novogradiškom kinu najiščekivaniji film godine: “Dina: Drugi dio”
Sljedeći članakElektrotehnička i ekonomska škola: Edukacijom do bolje inkluzije djece s invaliditetom