Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Rešetara od jučer su bogatiji za novo vatrogasno vozilo. Sredstva za nabavku vozila u vrijednosti 200.000,00 kuna osigurana su iz općinskog Proračuna, a kako ističu vatrogasci, puno će im značiti u daljnjem radu.

Ključeve je vozila vatrogasnom zapovjedniku i predsjedniku Vatrogasne zajednice općine Rešetari Antunu Jug i predsjedniku DVD-a Rešetari Krešimiru Kneževiću uručio načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga:

– Vatrogasna zajednica Općine Rešetari u suradnji s Općinom Rešetari prošle je godine napravila vatrogasni plan o ciljevima ulaganja u vatrogastvo, zaštiti od požara i razvoju civilne zaštite. Kako bi društvo pokušali obnoviti i revitalizirati ga te pomoći u daljnjem radu, na ovaj način smo htjeli unaprijediti i vatrogastvo u našoj općini. Ovo je prvi korak na tom putu, jedan je korak već načinjen.

Naime, legalizirali smo prostor Vatrogasnog doma i spremnice vatrogasnog društva, izvršili doprojektiranje, dobili građevnu dozvolu te kandidirali ovaj projekt za mjeru ruralnog razvoja. Nadamo se da će projekt zadovoljiti uvjetima i da ćemo dobiti sredstva u vrijednosti 6.600.000,00 kuna.

Nadam se da ćemo u ovoj godini i raspisati natječaj te započeti radove. Prvi je projekt bio projekt dječjeg vrtića kojeg je kandidirala Općina Rešetari, dok je ovaj projekt kandidiralo Dobrovoljno vatrogasno društvo Rešetari.  Već u petom mjesecu nastojat ćemo na sajmu vatrogastva u Njemačkoj kupiti drugo navalno vozilo koje bi udovoljavalo potrebama društva i zadovoljilo sve one potrebe koje nam nameće vatrogastvo i potrebe zaštite od požara. Kako bi podigli kvalitetu vatrogastva na našem prostoru nastojat ćemo da određeni dio općina na našem području, pa tako i naša, dobije javnu vatrogasnu postrojbu u kojoj bi nekoliko ljudi profesionalaca bilo zaposleno. Na ovaj način bi i sama država kroz decentralizirana sredstva pomogla ne samo Općini već i tim ljudima – kaže Aga.

Više nego zadovoljan je i predsjednik DVD-a Rešetari Krešimir Knežević:

– Velika je ovo stvar za naše vatrogasno društvo, željeli smo kupiti novo vozilo i dobili ga. Služit će nam za prijevoz vatrogasaca, djece i sve ostale potrebe. Sljedeće godine ćemo obilježiti 90 godina postojanja i rada. U društvu nas ima osamdesetak, no i ovdje se susrećemo s problemom nedostatka ljudi. DVD Rešetari uglavnom čine mladi ljudi, uvjeti za rad su nam vrlo dobri, ukoliko nam prođe ovaj projekt s Općinom Rešetari uvjeti za rad vatrogasaca bit će puno bolji.- kaže Knežević.

Antun Jug zapovjednik je DVD-a Rešetari i zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Rešetari:

– Novo vatrogasno vozilo će društvu puno značiti. Hvala načelniku Agi i svima koji su pomogli da dobijemo ovo vrijedno vatrogasno vozilo. Vatrogasac sam punih 40 godina i mogu vam reći da je ovo, zaista, lijep osjećaj. Pomoći nekome, spasiti nečiji život ili imovinu, neprocjenjivo je – kaže Jug.

 

Komentari