U nedjelju, 21. studenog je putem donacije DVD-u Gunjavci iz austrijskog Tirola, grada St. Anton – Arlberg i njihovog dobrovoljnog vatrogasnog društva, darovano kombi prijevozno vozilo WW Caravela 4×4 , 2002. godina , koje će mnogo pomoći gunjavačkim vatrogascima pri intervencijama na koje izlaze članovi DVD-a Gunjavci.
Po vozilo u Tirol, uz predsjednika DVD-a Branimira Mikolčevića i tajnika Marka Mikolčevića , delegaciju je predvodio načelnik općine Rešetari Zlatko Aga, koji je vodio i predstavnike DVD-a Donja Bebrina ( Općina Klakar) na inicijativu Vatrogasne zajednice županije Brodsko-posavske, koji su dobili također donaciju Tirola, kombi Mercedes od grada Obsteig.
– Ovim vatrogasnim vozilom ojačati ćemo naše vatrogasne snage u svim intervencijama koje budu stavljene pred njih. Vozilo je u odličnom stanju i dobro opremljeno koje će vatrogascima značajno pomoći na intervencijama. Zahvalio bi se prije svega velikom čovjeku pokrajine Tirol, Peteru Logar, koji nam je pomogao u ovij vrijednoj donaciji, kao i zapovjedniku FF St. Anton – Arlberg Martinu Raffeiner na darovanju odličnog vozila WW Caravele i novom prijateljstvu, te našem prijatelju Dragi Čajiću koji nam je bio na ovom putu prevoditelj – istaknuo je u pozdravnom govoru načelnik Zlatko Aga u prostoru FF. St. Anton Arlberge.
Po dolasku u Gunjavce novog vozila, članovi DVD-a su priredili doček vozila i delegacije te je tom prigodom župnik župe Zapolje posvetio vozilo i članove društva DVD-a Gunjavci.
Za naglasiti je da je ove godine u DVD Gunjavce dosta uloženo i to u opremu oko 100 tisuća kuna kao i u uređenje postojeće spremnice i garaže 25 tisuća kuna.

Komentari
Prethodni članakEvo gdje se možete cijepiti u sljedećem tjednu
Sljedeći članakUdruga Starci: Gerontodomaćica, plemenit posao koji postaje sve traženiji