Boljeg dara članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Baćin Dola za Božić i Novu godinu nisu mogli dobiti. Općina Cernik poklonila im je novo kombi vozilo vrijedno 190.000,00 kuna koje će itekako dobro doći ovim vrijednim volonterima i entuzijastima.

Svečanost je primopredaje upriličena u nedjelju, 29. prosinca, a ključeve novog vozila predsjedniku DVD-a Baćin Dol Željku Tuciću uručili su načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić i predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Žakić. Novo kombi vozilo blagoslovio je gvardijan Franjevačkog samostana fra Vjenceslav Janjić.

– U ime svih članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Baćin Dol želim zahvaliti čelništvu Općine Cernik koji su nam uručili ovaj, zaista, vrijedan poklon. Naše društvo djeluje od 1955. godine, radimo, vježbamo, ali dosada nismo imali ovakvo vozilo. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da brojimo sto članova, od toga 40 aktivnih vatrogasaca i što je posebno bitno za istaknuti, mladeži i djece. Unatrag dvije godine našem se društvu pridružio veliki broj djece, stoga je naša vatrogasna mladež redoviti sudionik gotovo svih vatrogasnih natjecanja diljem naše Brodsko posavske županije. Godina koja je na izmaku nam je bila izuzetno uspješna, osvojili smo nekoliko prvih mjesta na natjecanjima, a naše društvo i njegovi članovi za svoj rad dosada su primili i niz priznanja. Uz mlade i odrasle, u društvu su i žene, stoga itekako imamo razloga za ponos. Surađujemo i s gotovo svim udrugama s područja općine Cernik, a ova donacija će nam samo pomoći da s uspješnim radom nastavimo i dalje – kaže Željko Tucić, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Baćin Dol.

 

Komentari