Hrvatsko pjevačko društvo „Tomislav“ iz Cernika održalo je svoju 12. po redu, tradicionalnu  manifestaciju „Vrtnu zabavu“. U dvorištu „Slavin doma“ u Cerniku ugostili su svoje prijatelje i brojne putnike namjernike te ih počastili biranim cerničkim vinima i bogatom gastro ponudom za koju su se pobrinuli sami članovi „Tomislava“.

Bila je ovo prigoda i za predstavljanje dijela rada i aktivnosti ovoga društva, tako da su se posjetiteljima predstavili polaznici “Škole tambure” koja djeluje pri “Tomislavu”, solisti, juniorski i veliki tamburaški orkestar Hrvatskog pjevačkog društva “Tomislav”.

I ove godine “Vrtna zabava” privukla je veliki broj posjetitelja koji su nakon domaćih izvođača, mogli uživati i u glazbi benda “Tamburaši Rubato”

Zadovoljan odazivom na ovu manifestaciju bio je i predsjednik HPD “Tomislav” Đuro Vuk

-“S obzirom da smo osnovani davne 1905. godine, sve je tradicionalno, pa je tako i ova zabava postala tradicionalna. Ponosni smo na sve što “Tomislav” radi, pa tako i na ovu zabavu. Nastupili su svi naši orkestri, a članovi zbora ovaj put su bili servis ove zabave. Hvala svim gostima što su se odazvali, i ovoga je puta, prema ocjenama mnogih, bilo dobro i zabavno, a atmosfera baš onakva kakva treba biti. Družili smo se i zabavljali, a to je najvažnije.” – istaknuo Vuk

Potporu ovoj manifestaciji pruža i načelnik općine Cernik, Vitomir Žakić

-“Kao načelnik sam uvijek zadovoljan kad se nešto događa u Cerniku, a ovu manifestaciju održavamo već 12 godina. Svaki događaj u Cerniku nas veseli, a pogotovo zato što planiramo da te manifestacije budu ne samo za Cerničane, već i za sve koji žele uživati u glazbi, ugodnoj atmosferi i druženju. – kazao je Žakić

A da su posjetitelji uistinu i uživali pokazuje činjenica da je zabava trajala do kasnih sati.

Komentari
Prethodni članakOdržana treća Fišijada DVD-a Ljupina
Sljedeći članakDrežnik: 17. godinu zaredom zaigralo se „Kolo na medanu” / foto