NOĆ KAZALIŠTA 2021. – DOM KULTURE
Kazališna predstava “Guja u njedrima”
GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA

SUBOTA, 20. 11. U 19,30

ULAZ BESPLATAN!
Autor teksta: Alan Ayckbourn
Prijevod: Vladimir Cvetković Sever
Redatelj: Rajko Minković

Uloge:
Miriam – Ines Bojanić
Anabela – Jasna Palić Picukarić
Alisa – Hana Hegedušić / Ružica Maurus
Kazališni tekst poznatog i svjetski priznatog autora Alana Ayckbourna na zanimljiv i intrigantan način donosi dojmljivu i slojevitu priču.
Nakon trideset godina, Anabela dolazi u obiteljski dom gdje živi njena mlađa sestra Miriam koja je cijeli svoj život ostala uz oca. Neposredno prije smrti otac je neočekivano ostavio cijelo nasljedstvo Anabeli.
Alisa, njegovateljica pokojnog oca, ispriča joj kako je od Miriam dobila otkaz prije negoli je otac preminuo i tvrdi da je njena sestra ubila oca. Alisa prijeti i ucjenjuje kako će sve prijaviti policiji ukoliko joj se ne plati pozamašna svota novca kao kompenzacija za otkaz i šutnju. Dvije sestre, Anabela i Miriam, ujedinjuju se u odluci da pokušaju riješiti problem s ucjenom.
Vješto vođena priča u više obrata donosi studiju obiteljskih odnosa između tri žene kompleksnih i „pomaknutih” karaktera.
U izazovnim glumačkim interpretacijama, kroz crni humor i u duhu napetog psihološkog trilera, pratimo potpuno neočekivane smjerove, zaplete i rasplete.
*NAPOMENA: NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.

Komentari
Prethodni članakZlatko Pisac najbolji je radnik Hrvatske, nagrađen sa 100.000 kuna u gotovini
Sljedeći članakPotvrđena ptičja gripa u Sisačko moslavačkoj županiji