Jučer su policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika u dobi od 23 i 28 na okolnosti počinjenja dva kaznena djela teške krađe.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, kriminalističkim istraživanjem nad 23-godišnjakom, potvrdili su sumnju da je isti, tijekom studenoga, na području općine Oriovac provalio u obiteljsku kuću (vlasništvo 64-godišnjaka). Potom je kroz prozor ušao u unutrašnjost i otuđio razne predmete (bušilicu, štapove za pecanje) te nekoliko desetaka eura.

Policijski službenici Postaje granične policije, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom, utvrdili su da je isti, dana 22./23. studenoga provalio u ugostiteljski objekt (vlasništvo 33-godišnjaka) na području općine Sikirevci.

Nakon što je ušao u unutrašnjost otuđio je dnevni promet, odnosno novac iz blagajne, te novac iz aparata za klađenje. Također je otuđio i dva aparata za povezivanje na internetsku mrežu.

Vlasnicima je pričinjena šteta od više tisuća kuna.

Policijski službenici su dio otuđenih predmeta pronašli i od osumnjičenika oduzeli te vratili vlasnicima. Protiv 23-godišnjaka i 28-godišnjaka slijede posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Komentari