Ivan Topalović (47), zaštitar kojeg su 12. siječnja u jutarnjim satima u diskoteci Platinum u Požegi pretukla tri nasilnika, trenutačno je dobro i oporavlja se na Odjelu uho, grlo, nos u slavonskobrodskoj bolnici.

Zaštitar Ivan Topalović (47) koji je bio tjedan dana u komi nakon što su ga krvnički pretukli oporavlja se u brodskoj bolnici. Policija je privela trojicu napadača (20, 28 i 30)

Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/news/ustao-iz-mrtvih-udarali-su-me-samo-u-glavu-a-znam-ih-sve-508627 – 24sata.hr

A od divljačkog napada nasilnika završio je u komi. Bio je na rubu smrti. Njegova supruga i tri kćeri bile su očajne. Brat Stjepan s njim je komunicirao stiskom ruke kad bi Ivan nakratko došao svijesti. Nije mogao ni govoriti. I drugi brat došao je iz Švicarske. Obitelj, kao i vlasnik zaštitarske tvrtke, koji ga je stalno posjećivao u bolnici, plašili su se najgoreg ishoda. Ni liječnici nisu znali hoće li Ivan preživjeti.

‘Ono najgore je iza mene, ali…’

– Dobro je sad, napravili su mi još jedan CT i nalaz je dobar. Lice mi je utrnulo jer su liječnici izveli nekoliko operacija kako bi sve fiksirali na svoje mjesto. Hvala Bogu, ono najgore je iza mene, ali se nikad ne zna kad se mogu pojaviti problemi jer u pitanju je glava. Udarali su me samo u glavu – rekao nam je Ivan Topalović.

Kaže da svu trojicu napadača poznaje.

Jednom od njih sam pomogao da zaradi koju kunu, sve sam ih znao i nikad se ne bih nadao da će me tako kukavički napasti. Tu sam večer došao raditi. Vidio sam da su malo pod utjecajem alkohola. U neko doba jedan od njih se skinuo gol do pasa. Otišao sam do njega i uljudno ga zamolio da se odjene. Poslušao me i odjenuo se. Pred kraj, prije no što ću otići kući, vidio sam da njih trojica za šankom nešto galame. Jedan od njih je udario bocom mladića. Ja taj posao radim više od 20 godina i ne dam se tako lako isprovocirati. Jedan mi se obratio i počeo je govoriti što ja imam iz Broda dolaziti raditi u Požegu. Zagrlio sam ga rekao mu da ja već 20 godina radim u svim gradovima Hrvatske i nitko me to nije pitao – kaže Ivan.

 foto: Ivica Galovic/PIXSELL

‘Iznenadili su me jer to nisam od njih očekivao’

Okrenuo se i otišao do garderobe uzeti jaknu jer je išao kući.

– Jedan od njih mi je prišao s leđa u udario me pa sam pao na pod. Sve ostalo sam vidio na snimci videonadzora. Znam da sam se jednom podigao, ali više se ničeg ne sjećam. Probudio sam se u bolnici, rekli su mi kasnije da me policija odvezla u požešku bolnicu, a odatle su me hitno prevezli u Slavonski Brod. Žao mi je što se to dogodilo, radio sam na mnogim mjestima i nikad takvo nešto nisam doživio. Iznenadili su me jer to nisam od njih očekivao, jer u protivnom ne bi bilo tako kako je bilo. Neću ih pustiti tek tako – zakonskim putem ću tražiti da ih primjereno kazne, a uzeti im ništa ne mogu jer oni ništa i nemaju – rekao je Ivan.

Obitelji Topalović malo je laknulo jer se Ivan oporavlja, a liječnici kažu da bi uskoro mogao i kući, supruzi i trima kćerima, koje su proživjele teške dane.

Policija je privela trojicu napadača (20, 28 i 30). Kod jednog (20) našli su i rasprskavajuće streljivo, za koje su utvrdili da pripada njegovu bratu (23), a kod trećeg stabljiku marihuane. U pritvoru su. Mogu dobiti od jedne do osam godina zatvora.   

Preživio je rat, a mogli su ga ubiti dok je radio     

Obitelj je bdjela čekajući vijesti o svom Ivanu. Kćeri su u šoku pitale kako će sve završiti. Ne mogu vjerovati da je njihovu ocu to netko učinio, mada su znale da radi opasan posao.

– Ivan to radi dvadesetak godina, od 1997., kad je izašao iz Hrvatske vojske. Inače je branitelj i prošao je sva bojišta. Voli to što radi i u njega su poslodavac i oni kojima je pružao usluge zaštite imali veliko povjerenje – kazao je Stjepan, što su potvrdili u zaštitarskoj tvrtki.     

Spasio ga je jak organizam

Liječnici su izbjegavali prognozirati hoće li Ivan preživjeti i nastaviti vegetirati ili će se oporaviti. Ipak, vjerovali su u oporavak jer je Ivanov organizam jak. Imao je nekoliko operacija lica, pa lijevu stranu lica ne osjeća.