S ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, djelatnici HAK-a u suradnji s Policijskom postajom Nova Gradiška proveli su akciju “Dan ljubaznosti u prometu” u Novoj Gradiški.

Kao jedne od najranjivijih skupna u prometu, u provođenju ove hvale vrijedne akcije sudjelovale su Udruga gluhih i nagluhih i Udruga slijepih i slabovidnih Nova Gradiška. 

Želeći ukazati vozačima na oprez i poštivanje prometnih pravila i znakova te poštivanje pješaka kao ravnopravnih sudionika u prometu, djelatnici policije jučer su kontrolirali vozače na pješačkim prijelazima, a svim savjesnim vozačima, članovi udruga su dijelili prigodne poklone.

Iako se ova akcija u Hrvatskoj provodi već nekoliko godina, ovo je prvi put da se obilježava u Novoj Gradiški, istaknula je predstavnica HAK-a, Jelena Zec:

-“Pješaci, a naročito djeca, osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom su najranjivije skupine sudionika u prometu, te je njihovoj sigurnosti potrebno posvetiti posebnu pozornost. Upravo iz tog razloga za najranjivije skupine odlučili smo se uključiti u ovu akciju kako bi podigli svijest vozača o ugroženim osobama u prometu.” 

Zadovoljan provedenom akcijom je policijski službenik Dražen Vlaović:

-“Prilikom akcije zaustavljeno je oko 40-ak vozila savjesnih vozača koji su prilikom vožnje uočili pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu, zaustavili vozilo i propustili pješaka, čime su izrazili svoju toleranciju između vozača i pješaka, a tom prilikom su nagrađeni zbog pridonošenja sigurnosti u prometu.”

Tako su se na ovoj akciji Novogradiščani pokazali kao savjesni vozači kada je u pitanju briga o pješacima.

Komentari
Prethodni članakDruštveni prostor u Adžamovcima poprima novi izgled
Sljedeći članakNogometaši “Oriolika”pobjednici Kupa Brodsko-posavske županije