U Starom Petrovom Selu održan je prvi rukometni turnir u organizaciji RK Nova Gradiška BD Gruppe Austria na kojemu je sudjelovalo 11 ekipa iz Hrvatske i jedna ekipa iz Bosne i Hercegovine.

Natjecanje se održalo u dvije kategorije, dječaci 2008. godište i dječaci 2006. godište. U kategoriji dječaka 2008 godište treće mjesto osvojila je ekipa Kozara Mlijekoprodukt koja je s rezultatom 11:8 svladala RK Požega. Prvo mjesto osvojio je RK “Ivan” Mikanovci, koji su u finalu svladali domaću ekipu RK Nova Gradiška BD Gruppe Austria s rezultatom 12:6. Nakon furioznog početka gostiju iz Mikanovaca i ranog vodstva od 3 razlike, domaći dečki sredinom prvog poluvremena vračaju se u igru i dolaze do izjednačenja te do kraja prvog poluvremena uspješno drže priključak. U drugom poluvremenu gosti pojačavaju tempo i ponovno odlaze na osjetnu prednost. Rukometaši Nove Gradiške velikom borbom pokušavaju uhvatiti zaostatak, ali ovoga puta bezuspješno. Ipak velike čestitke našim dečkima koji su pokazali napredak i odličnu igru u prvom poluvremenu protiv objektivno jače ekipe iz Mikanovaca, koja je imala i širu, te kvalitetniju klupu. 

U kategoriji dječaka 2006. godište RK Moslavina u ,do zadnje sekunde, neizvjesnoj utakmici slavila je s 9:8 protiv ekipe Osijek 2, te tako osvojila 3. mjesto. Prvo mjesto osvojila je ekipa Požege koja je u finalu tijesno svladala ekipu Ivanić Grada

Pohvale RK Nova Gradiška BD Gruppe Austria na kvalitetnoj i uspješnoj organizaciji svog prvog turnira uputili su brojni gosti sudionici turnira, a zadovoljan kako sve prošlo bio je  i predsjednik novogradiškog kluba, Igor Babić:

-“Sve je završilo dobro, bili smo se malo bojali hoćemo li skupiti dovoljan broj ekipa za turnir, pošto se širom Hrvatske održavaju brojni turniri, ali evo uspjeli smo i jako smo zadovoljni ovim prvim turnirom. Drago nam je što je ovaj turnir imao i međunarodni štih, jer nam je u goste došla ekipa iz Bosne i Hercegovine, iz Kozarske Dubice. Želimo da ovo postane tradicionalni turnir i nadamo se da ćemo iduće godine podići organizaciju za koju razinu.” – izjavio je Babić

Turnir 2008. godište:
1. mjesto: RK “Ivan” Mikanovci
2. mjesto: RK Nova Gradiška BD Gruppe Austria
3. mjesto: RK “Kozara Mlijekoprodukt”

Turnir 2006. godište:
1. mjesto: RK “Požega”
2. mjesto: RK “Ivanić Grad”
3. mjesto: RK “Moslavina”

Komentari