Pokrenuti kulturni i društveni život svoga mjesta i općine, okupiti mlade, sačuvati običaje i tradiciju svoga kraja, bila je osnovna namjera i ideja nekolicine entuzijasta koji su prije pet godina odlučili obnoviti radi Kulturno umjetničkog društva „Vrbje“. Rečeno – učinjeno.

Društvo je obnovilo svoj rad, krenulo s probama i nastupima i rezultati su tu.

Pedesetak aktivnih članova, među njima i veliki broj djece i brojni nastupi, koncerti i samostalne smotre.

Nakon iznimno posjećene manifestacije „Rokovo u Vrbju“ po kojoj su postali nadaleko poznati i prepoznatljivi, Vrbjani za kraj godine organiziraju i svoj tradicionalni, Božićni koncert. Održat će ga u ponedjeljak, 28. prosinca u 19 sati u Društvenom domu u Vrbju, a kako ističu domaćini, dobrodošli su svi ljudi dobre volje.

Uz domaćine, članove KUD-a „Vrbje“ nastupit će i njihovi gosti, kulturno umjetnička društva „Matija Gubec“ Slavonski Kobaš, „Tomislav“ Donji Andrijevci, a za dobru zabavu i smijeh ovoga će se puta pobrinuti članovi dramske sekcije novogradiške Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk“. Naravno, za posjetitelje pripremaju novi igrokaz s dobro znanim likovima iz obitelji Osmokrović, a u folklornom dijelu programa sve bogatstvo običaja, pjesama i plesova Lijepe naše prikazat će domaćini i gosti.

Lijepi božićni dani još uvijek traju, stoga je prigoda iskoristiti ih na najbolji mogući način ovoga ponedjeljka u Vrbju.

Komentari
Prethodni članakŽivotinje i božićna drvca!
Sljedeći članakStižu minusi, jaka bura, a može pasti i snijeg