Muška seniorska momčad kuglačkog kluba „Obrtnik-Bam“ je sezoni 2018/2019. zauzela prvo mjesto u IV. Hrvatskoj kuglačkoj ligi – Regija istok – zona Požega. U solidnoj konkurenciji „bamovci“ su u 16 odigranih utakmica ostvarili 13 pobjeda uz tri neodlučena rezulatata. Posebno značajni bili su triumfi nad direktnim konkurentima, momčadima „PPK Kutjeva“ iz Požege i „Sloge“ iz Prekopakre, čiji igrači imaju iskustvo igranja u višim rangovima kuglačkih natjecanja, kao i kuglačima „Zanatlije II“ iz Slavonskog Broda koji su aktualni momčadski U23 prvaci Hrvatske.

Igrači trenera Josipa Janečeka dali su svoj maksimum i nakon trećeg pokušaja ostvarili povratak u III. Hrvatsku kuglačku ligu u kojoj će se naredne godine natjecati s klubovima iz Pakraca, Lipika, Požege i Slavonskog Borda.

Za „Obrtnik-Bam“ su u protekloj natjecateljskoj sezoni nastupali: Mato Stjepanović, Damir Lovrić, Siniša Mrmak, Tomislav Biželj, Miroslav Franješević, Josip Tokić, Vladimir Bemko, Đorđe Mihovilović, Zrinko Kapetanić, Darko Ćorković, Josip Bošnjak, Petar Serdar i Ante Jurišić.

Uz seniore kuglački klub „Obrtnik-Bam“ ima i mlade igrače koji se natječu u Međužupanijskoj ligi mladih. Tu se nadmeće oko 60 kuglača iz Siska, Novske, Bjelovara, Pakraca, Požege i Nove Gradiške tj. podmladak prvoligaških, drugoligaških i trećeligaških klubova s navedenog područja. U jakoj konkurenciji kuglač Ivan Brdar osvojio je jednu srebrnu i jednu brončanu medalju, Lukas Šapić dvije brončane, a Mihael Glavaš jednu brončanu medalju. Predstoji održavanje još četiri turnira na kojima se očekuje još uspješnih rezultata naših kuglača.

Uz mlade muške kuglače Kuglački klub „Obrtnik-Bam“ ima i mladu žensku ekipu sačinjenu od 6 kuglačica koja će naredne sezone biti uključena u Međužupanijsku ligu mladih. To su početnice koje pokazuju volju i brzo uče te će svakako biti budućnost ženskog kuglanja u Novoj Gradiški.

U seniorskoj konkurenciji kuglačice „Obrtnika-Bam“ natjecale su se u Županijskoj kuglačkoj ligi Brodsko-posavske županije gdje su zauzele 8. mjesto. Ostvarile su 4 pobjede uz 1 neriješenu i 11 izgubljenih utakmica. Za „bamovke“ su nastupale: Miroslava Turajlić, Vjekoslava Karešin, Nada Čorak, Snježana Džajkić, Ivanka Levis, Štefica Stojanović i Zdravka Tokić.

Autor: Đorđe Mihovilović

 

Komentari