Dobrovoljno vatrogasno društvo Gunjavci održalo je Redovnu 64. skupštinu. Uz članove društva nazočioje načelnik općine Rešetari Zlatko Aga, predsjednik VZO-a Rešetari Krešimir Knežević, predsjednik NK Slavonac Gunjavci-Drežnik Marijan Brajdić, predstavnici vatrogasnih društava Štivica, Rešetari, Baćindol i Zakorenje te predstavnici LU Kuna Zlatica Adžamovci.

Izvješće o radu u prošloj godini podnio je predsjednik DVD-a Gunjavci Branimir Mikolčević koji je na kraju izvješća zahvalio svima koji podupiru rad vatrogasaca u Gunjavcima, a posebno se zahvalio načelniku Zlatku Agi, Općinskoj upravi i Vatrogasnoj zajednici općine Rešetari.

Izvješće je zatim podnio zapovjednik DVD-a Gunjavci Mirko Lukačević nakon čega su izvješća za prošlu godinu i financijski plan za 2019. godinu jednoglasno prihvaćena. Kako je i bilo najavljeno, ostavku na mjesto zapovjednika DVD-a Gunjavci podnio je Mirko Lukačević zbog godina starosti i narušenog zdravlja, što je skupština i prihvatila, a za novog predsjednika izabran je Luka Dautović.

Predsjednik VZO- a Rešetari Krešimir Knežević obratio se nazočnima i pohvalio trud i rad članova DVD-a Gunjavci koji su izdržali teške trenutke rada te se nada da će društvo podići kvalitetu rada na još veću razinu, a ovom prigodom poklonio je vatrogascima Gunjavaca četiri para čizama za intervencije požara u vrijednosti 5.000,00 kn. Potom su se obratili i predstavnici gostujućih vatrogasnih društava te podržali rad DVD-a Gunjavci kao i planove ovoga društva.

Načelnik Zlatko Aga pozdravio je sve nazočne u ime Općine Rešetari, pohvalio rad i izvješća DVD-a Gunjavci te se zahvalio na korektnoj suradnji s općinskom upravom i poželio što manje intervencija. Poseban naglasak stavio je na ulaganja u centralno vatrogasno društvo s napomenom da se Gunjavci neće zaboraviti te da će se ulaganja u društva povećati, ali se traži i veće okupljanje novih vatrogasaca. Posebna radost općine jesu mali vatrogasci DVD-a Gunajvci te se traži dodatni angažman u radu s djecom.

U nastavku su podijeljene diplome dvojici članova DVD-a Gunjavci koji su položili ispit za vatrogasnog dočasnika Luki Dautoviću i vatrogasca Martinu Dautoviću.

Po završetku skupštine uslijedilo je zajedničko druženje gostiju i domaćina.

Komentari
Prethodni članakŠto znači kada vidite žutu vrpcu na ogrlici ili uzici psa?
Sljedeći članakGabrijel Suknaić iz Magić Male prvak Republike Hrvatske u automehatronici