Novogradiške kuglačice Kuglačkog kluba „Obrtnik“, uspješno su započele s odigravanjem utakmica u sezoni 2020/2021., u kojoj se natječu u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi istok – žene.

Utakmicu 1. kola, odigrale su na domaćoj kuglani, dana 26. rujna 2021., s protivnicima iz KK „Sloboda-Tvin“ iz Virovitice.

Klub su predstavile Kata Ćutić, Ana Meglajec, Ljubica Dokuzović, Martina Meglajec, Marija Gašparović i Maja Biželj, koje su s ukupno srušenih 3009 čunjeva porazile protivnice iz Virovitice, konačnim rezultatom 6 : 2.

Bodove za ekipu ostvarile su juniorka Ana Meglajec koja je s 516 srušenih čunjeva porazila znatno iskusniju igračicu iz protivničkog Kluba, te seniorke Ljubica Dokuzović s 488 čunjeva, Martina Meglajec s 482 čunja i Marija Gašparović s 542 čunja koja je zbog postignutog rezultata proglašena najuspješnijom igračicom utakmice, a s obzirom na veći broj srušenih čunjeva u odnosu na protivničku ekipu, naše kuglačice „zaradile“ su daljnja 2 boda.

Utakmica 2. kola odigrana je 3. listopada 2021. u Osijeku u kuglani Željezničar s ekipom iz Belog Manastira, na kojoj su kuglačice iz Nove Gradiške, s ukupno srušenih 3016 čunjeva, ponovno porazile protivničku ekipu rezultatom 6 : 2, i to Kata Ćutić s 511 srušenih čunjeva, Ivona Đapić s 522 čunja, Ana Meglajec s 520 čunjeva i Maja Biželj s 563 srušena čunja, što je za svaku pohvalu, te je zasluženo proglašena najuspješnijom igračicom na toj utakmici. Osim navedenih igračica za Klub su nastupile i Ljubica Dokuzović (512 čunjeva), te Marija Gašparović  (527 srušenih čunjeva) koje su s neznatnom razlikom, Ljubica za 11, a Marija za 2 manje srušena čunja u odnosu na protivnice, poražene od igračica iz Belog Manastira.

U daljnjem tijeku jesenskog dijela natjecanja, kuglačice će odigrati utakmice sa ŽKK Đakovo, Slavonski Brod, Osijek 97 i Pitomača.

Komentari
Prethodni članakRezultati akcije “Manje oružja – manje tragedija”
Sljedeći članakGradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška: Počela akcija „Solidarnost na djelu”, i vi možete pomoći