U subotu i nedjelju na Otvorenom prvenstvu Osijeka za djecu do 10 godina uspješno je nastupio i naš novogradiški tenisač, član Teniskog kluba „Nova Gradiška – Slavonski biser“, Fran Rakonić. Na turniru je nastupilo ukupno 30 dječaka.

U velikoj konkurenciji dječaka koji su 2003. godište, Fran Rakonić je kao najmlađi natjecatelj (2006. godište), nakon odigranih šest susreta osvojio 1. mjesto. Tako je do sada u ovoj natjecateljskoj sezoni skupio ukupno 99 bodova koji se boduju na službenoj rang ljestvici Hrvatskog teniskog saveza za dječake do 10 godina.
Kako je ove sezone ostvario niz odličnih rezultata na turnirima diljem Hrvatske i osvojio dosta bodova time je stekao pravo nastupa na završnom masters turniru u Vinkovcima koji će se održati 21. rujna 2013. Na tom turniru nastupiti će 16 najboljih igrača iz Slavonije i Baranje koji su svojim rezultatima ispunili uvjete za nastup na mastersu.
Ovo je veliki uspjeh za našega mladog tenisača s obzirom na njegove godine i konkurenciju u kojoj se natječe, a ne smijemo zaboraviti i uvjete u kojima trenira za razliku od svojih protivnika Želimo Franu da ostvari odličan rezultat na mastersu u Vinkovcima i dostojno predstavi svoj Klub i Grad.

Autor: Marko Brčić

Komentari
Prethodni članakNovogradiški dječaci drugi, a djevojčice treće u Velikoj Ludini (photo)
Sljedeći članakTradicionalna biciklijada HAK-a