Članovi novogradiškog Folklornog ansambla mladih i njihovi gosti u subotu su održali cjelovečernji koncert pod nazivom “Gradu u čast”. Bila je ovo prigoda za prezentaciju njihova, ali i rada prijateljskih društava iz Zagreba, Repušnice i Starog Grabovca.

Zahvalu za sve učinjeno za djecu koju okupljaju i koncerte koje su održali uputila im je zamjenica gradonačelnika Ljiljana Lukačević:

– Hvala vam za sve što činite, želim vam da ta pozitivna energija koju imate i širite traje još dugo, da nas okupljate i veselite i podsjećate naša srca da smo Slavonci.

– Naš je večerašnji koncert simbolična čestitka Gradu za rođendan i prilika da pokažemo što smo naučili. Izuzetna mi je čast vidjeti vas ovdje u ovako velikom broju, želim da se ugodno zabavite s nama i našim gostima – istaknula je, pozdravljajući nazočne, predsjednica Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška Ernestina Straga Šašić.

Posjetitelji su zaista imali prigodu uživati u dvosatnom programu domaćina i njihovih gostiju, Hrvatskog kulturno umjetničkog društva “Željezničar” iz Zagreba te kulturno umjetničkih društava “Kolo” iz Starog Grabovca i “Repušnica” iz Repušnice.

Na glazbenom scenskom putovanju domaćini i njihovi gosti predstavili su se sjajnim koreografijama iz Slavonije, Starog Grabovca, Pokuplja, Moslavine, Like te običajima bunjevačkih Hrvata. Sve je završilo zajedničkom pjesmom i zahvalom voditeljici društva Katarini Straga i predsjednici Ernestini Straga Šašić za sve učinjeno u radu i afirmaciji društva. Zahvala, dakako, ide i svim roditeljima mladih folkloraša, te cijelom novogradiškom Folklornom ansamblu mladih koji su u nepunih godinu i pol dana postojanja i rada u potpunosti opravdali razloge svoga osnivanja i postojanja!

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakNovo ruho starog vrtića oduševilo male polaznike / Foto
Sljedeći članakUnaprijeđena aplikacija “MUP – Sigurnost i povjerenje”