U organizaciji TK „Mali most“, Grada Pakraca i SZGP, vikend iza nas odigran je teniski turnir 2. PAKRAC Open. Pobjednik turnira je Marko Pavlica iz TK Nova Gradiška, koji je u finalu s uvjerljivih 6:0, 6:1 pobijedio Antu Marića iz Daruvara.

Turnir je odigran na terenima pakračkog teniskog centra, a ove je godine okupio 24 igrača s područja Nove Gradiške, Novske, Daruvara, Požege, Kutine, Popovače, Lipika i Pakraca koji su bili kvalitativno raspoređeni u osam skupina s po tri igrača.

Nakon početnog razigravanja unutar grupa, pobjednik svake grupe plasirao se u četvrt završnicu glavnog turnira, dok su drugoplasirani nastavili međusobno igrati 1. Utješni turnir, a trećeplasirani u grupi su međusobno igrali 2. Utješni turnir. Na taj je način organizator omogućio svakom igraču da odigra minimalno tri meča.

Od 24 igrača čak je 11 igrača bilo s pakračko lipičkog područja, a od tzv. domaćih najbolji rezultat, plasman u polufinale glavnog turnira ostvario je Matija Šimunović, koji je u polufinalima izgubio od Daruvarčanina Ante Marića. S druge strane, 16-godišnji Marko Pavlica iz nove Gradiške je put do finala prošao relativno lako. Naš Novogradiščanin prvu jaču zapreku imao je u polufinalima, gdje je nakon zanimljivog nadigravanja svladao dobrog Ivana Begića.

U finalu je Marko Pavlica ekspresno riješio meč protiv Ante Marića. Tridesetak godina stariji Marić nije mogao ozbiljnije zaprijetiti svom mlađem protivniku pa je pobjednički trofej zasluženo otišao u Novu Gradišku.

Zadovoljstvo osvojenim turnirom nije skrivao Marko Pavlica:

-“„Vrlo sam zadovoljan današnjim nastupima i sretan sam što sam osvojio pakrački turnir. Turnir je bio na pristojnom nivou kako organizacijski, tako i igračkim postavom i nadam se da će kvalitetu zadržati i dogodine kao što vjerujem da ću i ja tada braniti naslov pobjednika.” –  izjavio je pobjednik turnira Pavlica.

Spomenimo još da je u finalu 1. Utješnog turnira Mateo Krznarić iz Kutine pobijedio Dinu Rosića iz Dobrovaca rezultatom 7:5, 6:3. Dok je u finalu 2. Utješnog turnira Antonijo Toufar iz Daruvara, pobijedio Maria Komljenovića iz Dobrovca sa 6:2,7:5.

Komentari
Prethodni članakAktualni sat Županijske skupštine: Hoće li biti besplatnog prijevoza studentima, zašto nema pulmologa, koliko će ljudi ostati bez posla…
Sljedeći članakNova Gradiška: 17-godišnjak udario 18-godišnjakinju, uslijedila opća tuča