Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti nakon godina nadanja i iščekivanja uskoro će dobiti novu crkvu u Novoj Gradiški. Nakon što je tijekom tjedna službeno prijavljen projekt, jučer je obilježeno građevinsko mjesto na kojem će niknuti crkva sv. Nikole.

Početak radova očekuje se idući tjedan, a prva faza koja uključuje temelje bit će završena kroz mjesec dana. Crkva sv. Nikole gradit će se na livadi ispred pravoslavnog groblja, vrijednost projekta je oko 300.000 eura, a izvođač radova je tvrtka Dol – Nekretnine d.o.o.

Zadovoljstvo početkom radova iskazao je i novogradiški paroh Ognjen Tendžerić:

-“Crkva će biti 100 kvadratnih metara u nekom svom presjeku, nije neka velika i bit će okrugla što je neobično. Znači nije ona tipična četvrtasta crkva i zaista će biti jedan ukras i ljepotica novogradiškog kraja i Nove Gradiške. Ujedno se želim zahvaliti i našem Gradu Novoj Gradiški i građanima na čelu s našim gradonačelnikom Vinkom Grgićem koji su prepoznali potrebu naše pravoslavne kršćanske zajednice za jednim hramom koji će slaviti lik i djelo našeg spasitelja Isusa Krista.”

Završetak radova očekuje se kroz 2 do 3 godine, ovisno o financijama kao i drugim faktorima. Paroh Tendžerić obavještava je i sve građane dobre volje koji su u mogućnosti da mogu dati donaciju koja bi pomogla u izgradnji ovog vrijednog sakralnog objekta.

Komentari