Hrvatski zavod za javno zdravstvo sljedeći će tjedan objaviti preporuke kojima bi se detaljno opisali epidemiološki okviri za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke.

Kako navode u priopćenju Ravnateljstva Civilne zaštite, cilj je da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020.

Kako ističu, u slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja poput koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama.

DO 100 GOSTIJU U ZATVORENOM PROSTORU

“Od 27. svibnja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji”, poručuju iz Ravnateljstva.

NATJECANJA NA OTVORENOM BEZ PUBLIKE

Objašnjavaju da je održan i niz sastanaka sa Središnjim državnim uredom za šport i raznim hrvatskim športskim savezima na kojima je usuglašeno da će se od 30. svibnja 2020. omogućiti natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen.

Izvor: Telegram.hr

Komentari
Prethodni članakOd ponedjeljka druga pravila: Obavijest za roditelje za rad predškolskih ustanova
Sljedeći članakStožer CZ BPŽ: Bez novooboljelih osoba na COVID-19