Prvog rujna u svim vrtićima Dječjeg vrtića Nova Gradiška počinje nova pedagoška godina.

Kako ističe ravnateljica Vera Trobić, sve je spremno za prihvat malih polaznika, naravno, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera:

– Nova pedagoška godina ne znamo što nam donosi, no mi smo sve pripreme za upis i početak obavili. Ove godine smo imali dosada najveći broj zahtjeva za upis u novu pedagošku godinu.

S jedne strane nas to veseli, no s druge strane, žalosti jer nismo uspjeli svu djecu upisati u vrtić. Negdje oko sedamdesetak djece s područja grada Nova Gradiška ostalo je neupisano. Oni su trenutno na listi čekanja, ukoliko tijekom godine dođe do ispisa djeteta, promjene statusa roditelja, mi ćemo djecu nastojati smjestiti. Slična je situacija i u područnim vrtićima. Pritisak je bio veliki, no obzirom da je dosta njih u nadogradnji, adaptaciji, vrlo brzo se očekuje početak njihova rada u punom kapacitetu i sva će djeca biti smještena u vrtić.

U Dječjem vrtiću u Okučanima imat ćemo četrdesetak djece, u Cerniku pedeset. U Dječjem vrtiću „Zvončić” Nova Kapela vrtić bi trebalo pohađati 80 djece. Vrtić se adaptira i djeca će vrlo brzo biti smještena u novouređenom prostoru. U Dječjem vrtiću u Starom Petrovom Selu se također očekuje skori završetak radova, a vrtić će pohađati 60 djece.

Imamo i jednu novost. Općina Dragalić uskoro će otvoriti svoj vrtić, pa će tamo biti smješteno dvadesetak djece. Naravno, da me sve to veseli, jedino mogu reći da mi je žao što nismo uspjeli svu djecu upisati – kaže Trobić.

Rad uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera

– Svaka ustanova će, prema svojim mogućnostima, prilagoditi rad ovisno o epidemiološkoj situaciji. Roditelji će početkom devetog mjeseca dobiti upute kako se ponašati. Tijekom ovoga tjedna sastat ću se s odgajateljima u svakom područnom vrtiću i točno definirati njihov rad. Preporuke kažu da se roditelj u ustanovi može zadržati najviše 15 minuta. Naravno, da je sve to stresno za djecu i roditelje, posebice onu djecu koja se prvi puta susreću s vrtićem, no upute su jasne i mi ćemo ih se pridržavati. Pozivam roditelje da prate našu web stranicu gdje ćemo sve objaviti.

Oba dječja vrtića su radila tijekom ljeta i nastojali smo maksimalno poštivati epidemiološke mjere. Nastojali smo izbjeći miješanje grupa, maksimalno osigurati da djeca ostanu u svojim matičnim skupinama. Što se tiče programa predškole, sve obavijesti roditelji mogu dobiti na web stranicama naše ustanove. Trebao bi krenuti u mjesecu listopadu, naravno, sve ovisi o epidemiološkoj situaciji

Nadam se da ćemo uspješno provesti i ovu pedagošku godinu i da će djeca sretno i radosno provesti još jednu vrtićku godinu. Žao mi je što se nismo oprostili s proteklom generacijom predškolaca kao što smo činili sve ove godine, što nismo održali tradicionalni Olimpijski festival dječjih vrtića, no zdravlje je na prvom mjestu – kaže ravnateljica Trobić.

Komentari
Prethodni članak„Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ – podjela paketa
Sljedeći članak13 novooboljelih od koronavirusa, po jedna osoba s područja općina Staro Petrovo Selo i Rešetari