Prema najnovijim (16 sati) ali neslužbenim informacijama, uhićene su tri osobe: Ankica Karačić, Tajana Karačić-Šakić i Spomenka Vinković, sve tri iz Slavonskog Broda.

Iako bi, ne samo Brođanke i Brođani, više voljeli da se radi o nekom ozbiljnijem razlogu USKOK-ove posjete brodskoj Poreznoj upravi, niti ova današnja nije za podcijeniti.

Naime, tvrde naši izvori, jedna od brodskih poduzetnica, koja ima agenciju za promet nekretnina, uhićena je danas na brodskom Korzu, a njezina majka i suradnica iz Porezne uprave, u svojim kućama, jer su duže vrijeme ovdašnjim poreznim dužnicima prodavale usluge “sređivanja problema s Poreznom upravom”.

Biznis je pukao nakon što dvije sestre (poduzetnica i liječnica) kao stare klijentice uhićenih, nisu mogle isplatiti 4.500 eura za zadnju uslugu – zbog čega su čak, nedavno, u jednom od brodskih kafića, od majke i kćerke davateljica usluga, dobile batina. 

Je li točna tvrdnja kako su majka, kao mozak tog ‘poduzetništva’ i kćerka, kao nominalna vlasnica agencije za promet nekretnina, te usluge mogla nuditi zahvaljujući ‘poslovnom odnosu’ s bivšom rukovoditeljicom te važne brodske institucije, ostaje vidjeti.

U svakom slučaju, indikativna je činjenica da je toj bivšoj rukovoditeljici Porezne uprave USKOK pretresao ured i kuću, koja se nalazi u Brodskom Varošu.

– USKOK svoje postupke provodi samostalno, a u slučaju potrebe, može angažirati i policijske snage područja na kojem djeluje. Kako, s jedne strane, USKOK-ove akcije imaju poseban status, a s druge, naše snage nisu uključene u možebitne njihove aktivnosti, ne mogu vam ni potvrditi niti demantirati sadržaj vašeg upita, odgovorio nam je načelnik Policijske uprave brodsko-posavske, Ante Zovak, nakon što smo ga zamolili neka komentira događanja u tijeku.

Autor: Jerko Zovak (sbplus.hr)/photo: jutarnji.hr

Komentari
Prethodni članakOglasili se i brodski suci
Sljedeći članakBerny ima novi hit “1000 promila”!