Na početku mjeseca travnja, a ususret Uskrsu, krajnjim korisnicima_cama iz sela Dolina i Sičice, uručeni su paketi s higijenskim potrepštinama. Načelnik općine Vrbje Igor Jurišić, zamjenica načelnika Barbara Jurčević i koordinatorica projekta Nikolina Jureković, posjetili su 24 kućanstva krajnjih korisnika_ca projekta, te ih opskrbili malo bogatijim paketima s potrepštinama, kako ništa ne bi nedostajalo za završna čišćenja i pospremanja uoči najvećeg kršćanskog blagdana. Iako zauzeti sa završnim pripremama za Uskrs, svi su korisnici_ce srdačno dočekali svoje goste oduševljeni uslugom pomoći u kući koja im je omogućena kroz ovaj projekt. Kako je već više puta navedeno, benefiti usluge pomoći u kući starijim mještanima općine Vrbje mnogobrojni su. No, nije na odmet ponovo spomenuti kako svi korisnici_ce najveću korist ipak vide u vremenu koje njihove gerotodomaćice izdvoje kako bi s njima popričale o dnevnim zgodama uz vruću šalicu kave.

Nisu zaboravili ni istaknuti kako će njihovi domovi ovaj Uskrs posebno zablistati budući da su se njihove nove prijateljice-gerotodomaćice, dodatno potrudile i sve lijepo oprale, prozračile i pripremile za uskršnje blagdane. Neki su već izvadili i uskršnje ukrase i odvojili jaja koja će pofarbati na najrazličitije načine i najrazličitijim metodama kako bi razveselili svoje najmlađe kad im dođu u posjet. Načelnik Igor, zamjenica Barbara i koordinatorica Nikolina iznimno su zadovoljni kako provedba projekta napreduje, a posebno ih je oduševila zahvalnost krajnjih korisnika kojima je pomoć u kući uvelike olakšala svakodnevne obaveze i značajno povećala kvalitetu života. Zahvaljujući uspješnom i predanom radu naših gerontodomaćica, ovaj trojac bezbrižno je uživao u podjeli paket i ćaskanju s mještanima, bez straha od negativnih kritika. Ova podjela paketa iznjedrila je i rezultate uspješnog timskog rada i dodatno svima dala vjetar u leđa za nastavak rada prema dobro provjerenom modelu koji uključuje motiviranost, opuštenu radnu atmosferu i međusobnu spremnost na pomoć.

Svi dionici projekta Zajedno za žene, žele sretan i blagoslovljen Uskrs svim mještanima općine Vrbje. Podsjetimo, projekt „Zajedno za žene“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 928.650,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Komentari
Prethodni članak30 ideja kako dodatno zaraditi novac
Sljedeći članakDario Pauković novi je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška