Projekt “ETEŠ Hotas  Controller” odabran je kao najbolji rad u kategoriji srednje škole u sklopu kreativnog natječaja Digitalna igra(čka). Projekt su izradili učenici drugog razreda: Toni Jelašac, Ivan Došlić, Robert Babić i Toni Tuškan uz mentora Borisa Grgića.

Generacija NOW je projekt Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) i Hrvatskog Telekoma sa ciljem povezivanja postojećih i novih znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijanju kreativnosti, inovativnosti i razumijevanja modernih tehnologija. Zadatak kreativnog natječaja bio je izraditi projekt vezan na temu igre, društvene igre ili igračke, tako da se stvori nova igra ili dodaju nove funkcionalnosti/ zanimljivosti nekoj postojećoj.

-” Sve pohvale za ovaj uspjeh, natječaj je bio za učenike od 1 do 4 razreda, naši učenici su 1 i 2 razred, nadam se da će ovako uspješno nastaviti i dalje. Ponosni smo na učenike, napravili su joystick za igrice, tu su upotrijebili svoje znanje iz elektronike, programiranja, ipak to im je struka. Nije ovo prva nagrada za našu školu, imamo solarno drvo, robot, puno toga radimo a imamo i puno planova. Malo nas je korona omela, profesori su mladi učenici zainteresirani i to je odličan spoj, zato nam tolike nagrade i pristižu”, – kaže ravnateljica škole Sanja Muller Zoričić

Ravnateljica je uručila nagrađenim učenicima pohvalnice, smartwatch te kutiju punu zanimljivih dijelova pomoću kojih učenici mogu izraditi vlastiti smartphone. 

-” Zadatak je bio izraditi digitalnu igračku, učenici su izradili kontroler za računalne igrice vezane uz letenje, avioni, rakete i slične stvari. Već godinama sudjelujemo na raznim natječajima Instituta za razvoj mladih a ujedno dobijemo i opremu. Zadatak škole je koristiti ju i prijaviti se na nagradne natječaje. Prijavljeno je 170 škola, 110 je dobilo opremu od čega 30 srednjih škola. Pomagao sam učenicima u sitnicama, sve su sami osmislili, crtali, izradili na 3d printeru. Ostajali smo i nakon nastave kako bi sve napravili. Jako sam ponosan na učenike, posebice jer su završili drugi razred, pred njima je svjetla budućnost”, – istaknuo je mentor Boris Grgić.

Čestitamo učenicima na ostvarenom uspjehu i uloženom trudu! 

Komentari