Općina Vrbje kontinuirano radi na adaptaciji i modernizaciji društvenih domova u svim naseljima općine kako bi se stanovništvu omogućili uređeni, funkcionalni i atraktivni prostori za obavljanje društvenih djelatnosti, čime se doprinosi zadržavanju stanovništva na području općine, čak i u ovo krizno vrijeme.

Iznimka nije ni Društveni dom u Bodovaljcima, gdje je nakon proširenja i uređenja novg dijela, došlo vrijeme za rekonstrukciju i adaptaciju starog dijela doma, uz uklanjanje dotrajalih dijelova, zamjenu energetski neučinkovite stolarije i obnovu fasade:

– Ovim projektom mještani Bodovaljaca dobit će multifunkcionalni prostor za održavanje različitih svečanosti, društvenih događanja i slično; dok će organizacije civilnog društva s područja Bodovaljaca dobiti prostor za implementaciju svojih aktivnosti na korist cjelokupne zajednice. Unatoč kriznom vremenu u kojem se trenutno nalazimo, tim Općine Vrbje je pametnim upravljanjem resursima općine osigurao sredstva za ovu investiciju, što je već treći infrastrukturni projekt koji je općina uspjela provesti u ovoj godini – kaže načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić.

Upravo zbog toga, ovih je dana načelnik Jurišić obišao radove kako bi se uvjerio da teku planiranom dinamikom, te kako će biti završeni u zadanom roku.

– Općina će nastaviti ulagati napore kako bi kroz korištenje mogućnosti dostupnih kroz ESI i nacionalne fondove radili na pomno planiranom ruralnom razvoju, te na taj način osigurali kvalitetnije životno okruženje za sve naše stanovnike – dodaje Jurišić.

Komentari
Prethodni članakRaste broj oboljelih u Brodsko posavskoj županiji: 131 novi slučaj zaraze koronavirusom
Sljedeći članakOtkazana manifestacija „Advent u našem gradu”, neće biti ni adventskih kućica