Svjesni teške ekonomske situacije u današnjem društvu i činjenice kako novogradiški vrtić “Maslačak” neće u skoro vrijeme biti obnavljan, grupa roditelja pokrenula je akciju prikupljanja novčanih sredstava za uređenje dnevnog boravka za dječju skupinu “Jabučice”.

Organizirali su prodaju kolača koje su pekle mame, ali i drugi sugrađani koji su se zeljeli priključiti ovoj inicijativi. Akcija je uzela maha i online tako da su se pridružili mnogi koji su slali svoj ručno izrađeni nakit za prodaju ili ih stavljali na aukciju. Prikupili su određenu svotu novaca, a pojedini novogradiški poduzetnici, obrtnici i pojedinci su se samostalno javljali i donirali novac ili materijal za krečenje  sl.

Višednevnim aktivnostima pridružili su se svi roditelje djece spomenute odgojne skupine, a i odgojiteljice Romana Markolović i Marijana Matijašević, te ravnateljica Dječjeg vrtića “Nova Gradiška” Vera Trobić. Za dio prikupljenog novca kupljene se  didaktičke igračke, strunjače, greda i steper, a koji mogu koristiti sve skupine i namjenjene su za dvoranu.
Kako je dio namještaja bio u vrlo lošem stanju, kupili su i nekoliko polica, ladičar i potrebne sitnice. Sve ovo će trajati i nakon što ”Jabučice” završe svoje vrtićko putovanje, a na njihovo mjesto dođu drugi mališani.

Osim roditelja, u uređenju prostora sudjelovali su volonteri Stepan Lukačević, Rafael Stević i Damir Dautović koji su protekli vikend proveli gletajući, krečeći, sastavljajući namještaj i uređujući dnevni boravak vrtićanaca. U tim poslovima sudjelovali su i roditelji djece polaznika Tomislav Turkalj i Dinko Ivanišević. Kako bi prostor bio što ljepše uređen zidove je oslikao Stjepan Lukačević, u našim krajevima poznat kao umjetniča duša neospornog talenta.
Dnevni boravak “Jabučica” dobio je sasvim novi izgled, a najveća nagrada svim sudionicima ove akcije zasigurno su osmjesi na licima djece koja su početkom tjedna ugledala novooređeni prostor.

Ova hvale vrijedna akcija dokaz je kako zajedničkim trudom i radom možemo učiniti male korake do velikih promjena u društvu, stoga veliko BRAVO za sve vrijedne ruke i ljude dobrog srca!

no images were found

Komentari
Prethodni članakNovi izgled poznate lutkice Barbie!
Sljedeći članakUživajte u sportu ovaj vikend u Novoj Gradiški