Ministarstvo znanosti i obrazovanja u javnu je raspravu pustilo izmjene Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta. Psihofizičko stanje djeteta inače se obavlja do 15. lipnja, a ove se godine ono može provesti do 20. kolovoza 2020. godine. Također, roditelj djeteta koje ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja a dužan je to javiti najkasnije do 1. kolovoza 2020., a ne do 30. svibnja, kada je inače rok. Neki bi prvašići pregled mogli obaviti i online.

Roditelj djeteta koje ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja  u razdoblju koje je utvrđeno rasporedom pregleda, dužan je to javiti najkasnije do 1. kolovoza 2020., a ne do 30. svibnja, kada je inače rok. 

Liječnički pregledi djece obavljaju se u ambulantama Službe za školsku i adolescentnu medicinu u Slavonskom Brodu (Augusta Cesarca 71) i Novoj Gradiški (Matije Gupca 40B), a termini pregleda  dogovaraju se telefonskim putem sa nadležnim školskim liječnikom ili medicinskom sestrom.

Popis škola po timovima i kontakti nalaze se na web stranici Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, Služba za školsku i adolescentnu medicinu na poveznici http://zzjzbpz.hr/sluzbe/sluzba-za-skolsku-i-adolescentnu-medicinu.html.

Na web stranici Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije www.zzjzbpz.hr objavljene su Upute za preglede i cijepljenja u Službi za školsku i adolescentnu medicinu od 04.05.2020. do 31.08.2020. zbog epidemije COVID-19. Uputama su obuhvaćeni pregledi prije upisa u prvi razred osnovne škole, cijepljenja učenika, pregledi prije upisa na fakultete i potvrde za upis u srednju školu, a objavljene su na poveznici http://zzjzbpz.hr/images/stories/skolska/PREGLEDI_I_CIJEPLJENJA.pdf.

PREGLEDI PRIJE UPISA U PRVI RAZRED
– Dogovaraju se telefonskim putem sa nadležnim školskim liječnikom ili medicinskom sestrom
koji de vam detaljno objasniti što je potrebno donijeti na pregled ( molim pogledati
kontakte na web stranicama našeg Zavoda www.zzjzbpz.hr, Služba za školsku i
adolescentnumedicinu : POPIS ŠKOLA PO TIMOVIMA I KONTAKTI
– Molimo da se pridržavate dogovorenog termina radi obveze poštivanja epidemioloških mjera
protiv COVID- 19 ( socijalna distanca, dezinfekcija prije ulaska i nakon odlaska pacijenata)
– Ne ulazite u zgradu bez telefonskog poziva. Na ulazu pričekajte i nazovite ambulantu
nadležnog liječnika
– Na pregledu s djetetom može biti samo jedan roditelj.
– Molimo roditelje da dođu na pregled sa zaštitnom maskom
– Prethodno ulasku u ambulantu roditelj ispunjavaIzjavu o riziku od zaraze korona virusom

U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije (…), a zbog koje nije moguće provesti postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta sukladno odredbama ovoga Pravilnika, isti se može provesti na daljinu sukladno prethodnom dogovoru roditelja i Povjerenstva, uvažavajući posebne okolnosti svakog pojedinog slučaj, stoji u prijedlogu izmjena pravilnika.

Komentari
Prethodni članakStožer CZ BPŽ: Još dvije novooboljele osobe u županiji
Sljedeći članakTražite posao?! Evo što se nudi u okolici Nove Gradiške