Unutarstranački izbori bit će održani 26. rujna i to po prvi puta po načelu „jedan član, jedan glas“ za sve funkcije.

31. kolovoza svi zainteresirani članovi SDP-a u zagrebačkoj središnjici stranke predali su svoje kandidature za predstojeće unutarstranačke izbore koji će bitno odrediti smjer kojim će stranka ići.

Unutarstranački izbori bit će održani 26. rujna i to po prvi puta po načelu „jedan član, jedan glas” za sve funkcije. Predsjednika stranke, Predsjedništvo, četiri potpredsjednika i Glavni odbor biraju svi članovi koji imaju biračko pravo sukladno Statutu SDP-a (oni koji su aktivni članovi, odnosno, redovito plaćaju članarinu).

Svoje kandidature predali su i SDP-ovci Brodsko-posavske te Požeško-slavonske županije.

Iz Brodsko-posavske županije za članove Predsjedništva SDP-a Hrvatska kandidirali su se Marina Opačak Bilić, Vinko Grgić i Stribor Valenta.

Za Glavni odbor kandidaturu su predali Slavica Nikšić,Martina Kraljević, Anita Aračić Pačić, Marijan Radić, Željko Siladi, Ivan Dorić, Roberto Lujić, Veselko Kurtović, Dragan Kordić, Ivan Petrik, Drago Bojići Goran Gavranić.

Iz Požeško-slavonske županije nitko se nije kandidirao za Predsjedništvo, dok su za Glavni odbor kandidature predali Gordana Matajić, Ivana Bouček, Irenka Milobara, Martina Vlašić, Mitar Obradović, Ivan Vlahović, Mirko Bistrović i Zoran Krejči.

Izvor/Foto: Sbplus

Komentari
Prethodni članakKino Nova Gradiška: U petak i subotu projekcija filma Antebellum
Sljedeći članakGrad Nova Gradiška raspisao natječaj za prijem 60 žena, radnica za pomoć u kući