Počelo je klimatološko ljeto, no vrijeme će u ovom tjednu biti promjenjivo, s dosta kiše.

Početak tjedna obilježit će oblačnije i svježije vrijeme na Jadranu uz jugo, a zatim će sunčanih sati biti više. No, kiše svakodnevno barem ponegdje, pri čemu i dalje lokalno i u obliku izraženijih pljuskova i grmljavine, osobito u popodnevnim satima, sažeta je tjedna vremenska prognoza koju je za HRT pripremila Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Za cijelu Hrvatsku, osim krajnjeg juga, za danas je oglašeno žuto upozorenje Meteoalarma zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena, a isto upozorenje vrijedi i za sutra.

I idućih dana na Jadranu promjenjive vremenske prilike – izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja. Stabilizacije nema ni u unutrašnjosti, iako će biti duljih sunčanih razdoblja. No i dalje imajte pri ruci kišobrane jer će oborine biti svakodnevne, a osobito u popodnevnim satima moguće i jače izražene uz grmljavine, prognozirala je dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Inače, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, većinom sunčano vrijeme trebalo bi se vratiti u nedjelju, no riječ je o manje pouzdanoj prognozi koja je podložna promjenama.

No, ljetni pljuskovi ne kvare planove školaraca i starijih novogradiščana koji su vikend iskoristili za uživanje na gradskim bazenima..

Komentari
Prethodni članakProjekt Zajedno za žene II: Unaprjeđenje kvalitete života kroz pomoć u kući i deinstitucionalizaciju socijalnih usluga
Sljedeći članakZavršena Gradska kuglačka liga, naslov prvaka osvojila ekipa HVIDR-e