Pandemija koronavirusa u Hrvatskoj i dalje se nastavlja.

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14,00 sati je objavio najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj. Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako je od jučer u 15 sati broj novozaraženih 56, a ukupno je 713 slučaja. Učinjeno je 5900 testiranja.

Preminula je šesta žrtva koronavirusa u Hrvatskoj. Riječ je o teškom bolesniku koji je bio hospitaliziran u Kliničkoj bolnici Dubrava.

 U Osječko baranjskoj županiji još tri novozaražene osobe

Stožer Osječko-baranjske županije je objavio kako je u posljednja 24 sata zabilježen porast od tri novozaražene osobe, dok je ukupan broj oboljelih u toj županiji sada 44. U KBC Osijek se nalazi 13 bolesnika, od čega su četiri na respiratoru, ali iz Stožera javljaju da je njihovo stanje stabilno. U bolnici u Našicama je jedna osoba.

U posljednja 24 sata zabilježen je porast od tri novooboljele osobe, jedna na području Osijeka i dvije s našičkog područja pa je ukupan broj do sada oboljelih u Osječko-baranjskoj županiji 44. U Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se trenutno 13 bolesnika od kojih je 9 u stacionaru, a 4 osobe su na respiratoru no njihovo je stanje stabilno. Sve ostale osobe s pozitivnim nalazom na koronavirus koje imaju blage simptome bolesti ili su bez simptoma nalaze se u samoizolaciji u svojim domovima. U Općoj bolnici Našice na liječenju je jedna osoba oboljela od koronavirusa dok je dvoje novooboljelih u samoizolaciji.

Autor: Sanja Bukvić

Komentari