PREMINULA je Tamara Majić (54) kontrolorka leta koja će u javnosti ostati upamćena kao žena koja je prva poželjela dobrodošlicu umirovljenim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču na povratku u Hrvatsku iz Haaga. Inače, malo je poznato u medijima da je naša Tamara rođena i osnovnu školu završila u Novoj Gradiški, gdje joj još uvijek živi otac, majku je nažalost izgubila od iste bolesti. 

Informaciju o njezinoj smrti na Facebooku je objavila Hrvatska kontrola zračne plovidbe.

“Otišla je naša Tamara, kontrolorka zračnog prometa koja je izgovorila legendarnu poruku dobrodošlice generalima Gotovini i Markaču prilikom povratka u domovinu nakon oslobađajuće presude u Haagu. Draga Tamara, od srca ti hvala na svemu! Počivala u miru”, stoji u objavi Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

“Dragi naši generali, Hrvatska kontrola zračne plovidbe vas s ponosom pozdravlja i želi vam dobrodošlicu u hrvatski zračni prostor za koji ste se borili i žrtvovali. Od srca vam hvala na tome. Dobro došli!” izgovorila je Majić 16. studenog 2012., kad su se Gotovina i Markač vratili iz Haaga u Hrvatsku nakon oslobađajuće presude.

 
 

Od Majić se na Facebooku oprostio i njezin mentor, umirovljeni kontrolor leta Josip Lušić.

“Tamara Majić, moja draga prijateljica, učenica na zagrebačkom tornju iz 90-ih, višegodišnja kolegica na TMA Zagreb, s kojom sam odradio posljednju smjenu prije odlaska u mirovinu, danas nas je zauvijek napustila. Počivaj u miru, Tamara…”, napisao je Lušić.

Komentari
Prethodni članakKroz projekt ”Zajedno s osmijehom” zaposlene žene brinu o više od 450 krajnjih korisnika
Sljedeći članak38 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI