Spomen soba 121.brigade-pukovnije Nova Gradiška nalazi se u Novoj Gradiški, u Ulici Zrinskih 1. Kako ističe njen voditelj Arsen Granda, moguće ju je posjetiti uz prethodnu najavu na broj mobitela 095/818 4606.

– U Spomen sobi možete vidjeti razne izvorne eksponate iz Domovinskog rata, fotografije, protuoklopno naoružanje, pješadijsko naoružanje, video zapise iz Domovinskog rata, ratne zastave, ratne odore, protuzracnu obranu, topništvo, veliki broj ratnih oznaka i jos puno toga. Također, možete posjetiti i našu knjižnicu koja sadrži velik broj naslova iz Domovinskog rata i hrvatske povijesti. Kroz Spomen sobu će vas provesti sudionik Domovinskog rata koji će vam opisati svaki pojedini predmet te vam omogućiti da iz „prve ruke” saznate nešto više o eksponatima i događajima iz Domovinskog rata. Ukoliko ste zainteresirani možete i unajmiti besplatno neku od knjiga i nakon dva tjedna je vratiti. Treba svakako spomenuti da je u prikupljanju vrijednih eksponata sudjelovao veliki broj branitelja. Knjižnica Spomen soba uređena je potporom Ministarstva hrvatskih branitelja, Memorijalnog centra Domovinskog rata, članova GO UHDDR-a i nekolicine prijatelja. Nazovite nas i posjetite, bit će nam izuzetno drago ugostiti vas u našoj Spomen sobi – kaže Granda.

Možete im darivati eksponate i fotografije iz Domovinskog rata

– Spomen soba 121. brigade-pukovnije prikuplja sve eksponate iz Domovinskog rata, te poziva sve one koji žele, a posjeduju neke od eksponata da ih daruju Spomen sobi kako bi obogatili izložbeni prostor. Darovanjem eksponata i sami ćete postati jedan od donatora. Svi eksponati, ma koliko god nekome na prvi pogled izgledali beznačajno, su nama zanimljivi, te podjednako vrijedni. Možete donirati fotografije iz Domovinskog rata, dokumente, video zapise, vojne oznake, knjige s tematikom iz Domovinskog rata i hrvatske povijesti, odore i sve ostalo sto se odnosi na Domovinski rat i hrvatsku povijest – dodaje Granda.

 

 

Komentari
Prethodni članakFoto: I ove godine prekrasno uređen park u Novoj Kapeli
Sljedeći članakPotez za pet: Općina Davor i ove godine isplatit će božićnice svojim umirovljenicima