Pravilnikom o građevinskom otpadu i otpadu koji sadrži azbest (NN 69/2016) propisano je da jedinice lokalne samouprave od vlasnika odnosno korisnika građevina treba pribaviti podatke o lokacijama na kojima se nalazi azbest i te podatke dostaviti Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Zato Vas pozivamo da nam, ukoliko ste vlasnik ili korisnik građevine koja za krovni pokrov ima materijal koji sadrži azbest, najkasnije do 30. lipnja 2017. godine dostavite ispunjeni obrazac koji se nalazi u privitku ovog dopisa ili ga preuzmete u Općini Rešetari.

Obrazac možete predati osobno ili poštom na adresu Općina Rešetari, Vladimira Nazora 30, Rešetari, 35400 Nova Gradiška s naznakom „za krovove” ili poslati e-mailom na adresu [email protected].

Na temelju prikupljenih podataka Jedinstveni upravni odjel će pripremiti prijedlog Odluke prema kojoj će Općina Rešetari poticati i sufinancirati zamjenu azbestnih (salonitnih) krovova i to posebno u dijelu koji se odnosi na sakupljanje i zbrinjavanje azbestnog otpada.

Što su starije i oštećenije, salonitne ploče podložnije su otpuštanju azbestnih čestica u okoliš, a poznato je da azbestna vlakna i mikročestice azbesta imaju štetno djelovanje na zdravlje.

Zato Vas upozoravamo da prilikom uklanjanja i odlaganja ploča pripazite da ne dođe do njihovog oštećenja, da azbestni otpad izdvojite posebno i pripremite ga za odvoz s lokacije na kojoj je nastao, a radi sprječavanja ispuštanja azbestnih vlakana, stare ploče omotate odgovarajućom folijom.

Za moguća dodatna pitanja možete nazvati na tel: 035/367-296.

Komentari
Prethodni članakDruštvo “Naša djeca” Staro Petrovo Selo i Dječji vrtić “Vjeverica”: Fešta za najmlađe / photo
Sljedeći članakStara Gradiška -izrada projektne dokumentacije rekonstrukcije nasipa