Na autocesti A3, u Slavonskom Brodu, 7. lipnja, u 23 sata, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske zaustavili su i kontrolirali osobni automobil nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine, kojim je upravljao 45-godišnjak (državljanin Republike Srbije). U unutrašnjosti vozila i prtljažniku nalazilo se 9 osoba, stranih državljana.  

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su istoga dana, oko 22.30 sati, gumenim čamcima nezakonito prešli preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine i ušli u Republiku Hrvatsku. Nadalje je utvrđeno da je 45-godišnjak počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici šengenskog sporazuma. Naime, u cilju ostvarivanja nepripadne imovinske koristi, osumnjičeni je po prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom za nekoliko tisuća eura, primio u automobil migrante koji su nezakonito ušli u RH te ih namjeravao odvesti do Zagreba.

Policijski službenici su 45-godišnjaka uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Komentari
Prethodni članakNovogradiški gimnazijalci: Današnji dan provedimo bez cigarete!
Sljedeći članakNačelnik Aga: Ekipe su na terenu, pomoći ćemo svima /video