UHVAĆEN I PREDAN U ZATVOR U POŽEGI

U vezi požara obiteljske kuće u Slavonskom Brodu, u Županjskoj ulici, dana 10. siječnja, policijski službenici su otkrili i uhitili počinitelja. U sklopu kriminalističkog istraživanja na okolnosti nastanka požara na obiteljskoj kući, policijski službenici su otkrili i uhitili počinitelja kaznenog djela. Radi se o 53-godišnjaku, kojega policija sumnjiči za počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Policijski službenici su 53-godišnjaka uz kaznenu prijavu, dana 12. siječnja, prepratili u Županijsko državno odvjetništvo na prvo ispitivanje, te mu je potom sudac istrage odredio istražni zatvor, nakon čega su policajci 53-godišnjaka prepratili i predali u zatvor u Požegi.

KAZNENO PRIJAVLJEN ZA TEŠKU KRAĐU

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, tijekom vikenda dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom, kojeg sumnjiče da je 14./15. prosinca 2017. godine, provalio u poduzeće, na području Općine Rešetari. Pritom je iz prostorija poduzeća, te iz teretnog vozila i radnog stroja, ukrao šest akumulatora. Policija protiv 18-godišnjaka podnosi posebno izvješće dao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.

SPRIJEČAVANJE ZLOUPORABE DROGA

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske u nastavku aktivnosti sprječavanja zlouporabe droga, tzv „ulične redukcije“, na području Slavonskog Broda i Nove Gradiške, pronašli su i oduzeli u nekoliko slučajeva, manje količine opojne droge. Naime, kontrolirali su četiri osobe u dobi od 20 do 23, na području Slavonskog broda (tri osobe) i Nove Gradiške (jedna osoba), kod kojih su pronašli i oduzeli ukupno 19,5 grama opojne droge marihuane i opojne droge speed. Policijski službenici protiv prekršitelja podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, odnosno Stalnoj službi u Novoj Gradiški, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, te nastavljaju daljnji rad u području kriminaliteta droga.

PROMETNE NESREĆE

U subotu, dana 12. siječnja, oko 12.05 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici Ljudevita Posavskog, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Do prometne nesreće je došlo, jer se 61-godišnjak, nije držao strane kretanja prilikom upravljanja osobnim automobilom, te je prešao na suprotnu stranu, udarivši vozilom u osobni automobil, kojim je upravljala 64-godišnjakinja. U ovoj prometnoj nesreći 64-godišnjakinja je teško ozlijeđena, te joj je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija protiv 61-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu, a protiv 64-godišnjakinje prekršajnu prijavu, zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa.

U Donjoj Bebrini, također u subotu (12. siječnja), dogodila se prometna nesreća, oko 19.30 sati, koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač. Policija je utvrdila, da je 52-godišnjak, zbog neprilagođene brzine, osobnim automobilom kojim je upravljao, udario u parkirani autobus. Alko testom je u vozačevu organizmu, očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2.97 promila. Obzirom da je postojala opasnost da će 52-godišnjak nastaviti s vožnjom u alkoholiziranom stanju, policija ga je nakon ukazane liječničke pomoći, zadržala u policiji do otriježnjenja, te protiv njega podnosi prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

POLICIJA ĆE POSEBNO KAŽNJAVATI RECIDIVISTE
Prošli tjedan (od 6. do 13. siječnja), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 19 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je 5 osoba lakše ozlijeđeno, te 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Kažnjen jer je jurio brzinom od 238 km/h
Policijski službenici su, nadzirući promet, prošli tjedan, sankcionirali 369 prekršitelja u prometu. Od toga su utvrdili 158 prekršaja nepropisnih brzina. Najveća utvrđena brzina izvan naselja, na autocesti A3, iznosila je 238 km/h (37-godišnji vozač osobnog automobila, njemačkih registracijskih oznaka). U 41 slučaj, kažnjeni su sudionici u prometu, jer nisu koristili zaštitne sigurnosne pojaseve (40 odraslih osoba nije bilo vezano na prednjim i stražnjim sjedalima, te jedan slučaj nepropisnog prijevoza djeteta).

Recidivista s 2.97 promila u policiji na otriježnjenju
Policajci su tijekom nadzora, za upravljačima vozila, uhvatili 26 alkoholiziranih vozača. Najveća koncentracija alkohola od 2.97 promila, očitana je u organizmu 52-godišnjeg vozača, inače ponavljača (recidiviste) sličnih težih prometnih prekršaja, a kojega je policija zadržala u prostorijama policije do otriježnjenja.
Policija je nadalje, utvrdila 15 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 7 slučajeva korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (upravljanje bez položenog vozačkog ispita, upravljanje pod zabranom, tehnička neispravnost vozila, obveze vozača prema pješacima i sl.).

Policija će posebno kažnjavati ponavljače težih prometnih prekršaja
U nastavku pojačanih aktivnosti i nadzora u prometu, tijekom tekućeg tjedna, policija će posebnu pozornost obratiti i kažnjavati ponavljače (recidiviste) teških prometnih prekršaja.

Komentari