Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU danas je uručilo 30 ugovora  jedinicama lokalne samouprave, odnosno  26 općina Brodsko-posavske županije, Gradu Novoj Gradiški i Brodsko-posavskoj županiji. Svečanosti potpisivanja nazočila je ministrica Nataša Tramišak, predstavnici općina Brodsko-posavske županije, Grada Nove Gradiške, predsjednik Županijske skupštine i saborski zastupnik Pero Ćosić i župan Danijel Marušić. Župan je, u ime Brodsko-posavske županije, potpisao dva ugovora za projekte „S osmijehom do škole i posla“ i “Modernizacija operacijskih sala u Općoj bolnici Nova Gradiška”

Projekt „S osmijehom do škole i posla“, odnosno ugovor za izgradnju nerazvrstane ceste u Zoni gospodarske namjene smještene između županijskih cesta Cernik–Požega i Cernik–Strmac,  predstavlja javno dobro u općoj uporabi u vlasništvu općine Cernik, a od općeg gospodarskog interesa je za cijelu Županiju. Izgradit će asfaltni kolnik, pješačke staze, odvodnju oborinske vode s kolnika i stâza čime će se podići sigurnost u prometu kako učenika, tako i ostalih sudionika u prometu. Izgradnja ceste planirana je do kraja ove godine, a vrijednost budućih radova procijenjena je na više od 1 milijun i 800 tisuća kuna, od čega će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinancirati do 400 tisuća kuna, Brodsko-posavska županija 315 tisuća kuna, a ostatak sredstava općina Cernik.
Sredstva su osigurana prema „Programu podrške brdsko-planinskim područjima“ koji se u našoj Županiji odnosi na općinu Cernik. Tim programom želi se pridonijeti gospodarskom i svekolikom razvoju brdsko-planinskih područja, ojačati konkurentnost i potaknuti vlastite razvojne potencijale tih područja.

Drugi projekt za koji je danas s Ministarstvom Brodsko-posavska županija potpisala Ugovor je “Modernizacija operacijskih sala u Općoj bolnici Nova Gradiška” vrijedan 450 000,00 kn. Ovim projektom koji je kandidiran prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2021.g. planira se preurediti i modernizirati sadašnji prostor, a sve u skladu s odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Pravilnika o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme za obavljanje zdravstvene djelatnosti. Modernizacija će se provesti demontažom i rušenjem starog i dotrajalog materijala koji uključuje vrata, podove i instalacije, rekonstrukcijom  postojećeg prostora kao i modernizacijom opreme operacijskih sala.

Uz sva dosadašnja ulaganja u približnom iznosu od 80 milijuna kuna u novogradišku Bolnicu, ovaj projekt dodatno će osnažiti njenu ulogu, ali i cjelokupnog zdravstvenog sustava Brodsko-posavske županije s ciljem pružanja kvalitetne i moderne usluge pacijentima.

Dodijeljeni su sljedeći ugovori:
Za Općinu Davor za izgradnju pješačke staze u Ulici kralja Tomislava u Naselju Davor – 350.000,00 kn

Za Općinu Gornji Bogićevci za sanacija nerazvrstanih cesta naselja Općine Gornji Bogićevci – 300.000,00 kn

Za Općinu Staro Petrovo Selo za rekonstrukciju  javno društvene građevine – Društveni i vatrogasni dom Godinjak -350.000,00 kn

Za Općinu Dragalić za završetak izgradnje vodoopskrbne mreže u naselju Poljane – 200.000,00 kn

Za Općinu Okučani za izgradnju Društvenog doma u  naselju Vrbovljani – 400.000,00 kn

Za Općinu Stara Gradiška za rekonstrukciju ceste u Poslovnoj zoni Stara Gradiška faza I. – 250.000,00 kn

Za Općinu Cernik za izradu kanalizacije u Ulici Dr. Franje Tuđmana u Cerniku – 320.000,00 kn i za izgradnju nerazvrstane ceste kroz zonu gospodarske namjene u Cerniku -450.000,00 kn

Za Općinu Vrbje za izgradnju društvenih prostorija u Visokoj Gredi – faza II. – 250.000,00 kn

Za Grad Novu Gradišku za rekonstrukciju i izgradnju cestovnog i pješačkog prilaza u Ulici Ive Petranovića u Novoj Gradišci – 150.000, 00 kn

Za Općinu Rešetari za sanaciju i uređenje Ulice kralja Krešimira u Rešetarima – 300.000,00 kn

Za Općinu Nova Kapela za obnovu pješačke staze u Batrini u Ulici Stjepana Radića – 200.000,00 kn

Komentari
Prethodni članakPOTPISANI UGOVORI: 400 000 kuna za županijska vatrogasna društva
Sljedeći članakU Brodsko posavskoj županiji 27 novih zaraženih osoba