Udruga “Unique projects” je u procesu povećanja kvalitete vlastitog rada s još jednom razmjenom mladih.

Unique projects zajedno s partnerima “Youth of Europe“ iz Poljske, Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška iz Hrvatske, te  „Промяната е в Tеб / The Change is in You“  iz Bugarske danas započinju s provođenjem razmjene mladih “Bori se za svoja prava” koja će se održati u Kaunasu, Litva; a trajat će do 12. listopada.

29 mladih ljudi će biti inspiriran i potaknuti da se bore za svoja prava. Cilj projekta je povećati svijest mladih o njihovim pravima, širiti poruku o integraciji mladih s manje mogućnosti u društvo, promovirati Erasmus + program i njegove ciljeve, kroz stvaranje bolje budućnosti za mlade u Europi.

Projekt će uključiti različite grupne aktivnosti, analize slučaja, kreativne radionice itd. Značajna pažnja bit će posvećena aktivnostima samo-vrednovanja stečenih kompetencija. Sudionici će imati priliku raspravljati o ljudskim pravima, izbjegličkoj krizi i jednakosti spolova; upoznati predstavnike Centra za ljudska prava iz Litve; te generirati vlastite ideje o tome kako inspirirati druge mlade u Europi da se zauzimaju za sebe.

Projekt je financiran sredstvima Erasmus+ programa, kroz ključnu aktivnost 1 – Mobilnost pojedinaca u svrhu učenja. Udruga gluhih i nagluhih sudjeluje u ovom projektu kao partner. Vjerujemo da će naših 7 sudionika pružiti doprinos u dijeljenju dobre prakse, te steći nova znanja i vještine koje ćemo moći primijeniti u našem radu.

Komentari