U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja pripadnici HVIDR-e Nove Gradiške , HVIDR-a SB , HVIDR-a BPŽ i Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske Nova Gradiška su kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima i na Trgu dr. Franje Tuđmana u Novoj Gradiški položili lampione i odali dužno štovanje svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Podsjetimo, Hrvatska s ponosom obilježava 28. godišnjicu veličanstvene vojno-redarstvene operacije Oluja koja je trajala od 4.08. 1995. do 7.8.1995. u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske vraćen najveći dio okupiranih hrvatskih teritorija, što je donijelo slobodu i mir domovini. Članovi HVIDR-e pokazuju svoja sjećanja na 174 poginula hrvatska ratnika u ovoj nezaboravnoj akciji gdje je i ranjeno 1100 branitelja od toga teže ranjavanje 572 i lakše 528 te 3 zarobljena i 15 nestalih što je ukupna brojka 1314 hrvatskih branitelja .

“OLUJA 2023” Povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti , Dana pobjede , Dana hrvatskih branitelja u organizaciji HVIDR-e Nova Gradiška članovi udruge su sa neopisivo previranje osjećaja, zadovoljstva i ponosa uz sportske igre obilježili taj nezaboravan dan. Uz samo druženje sa HVIDR-om SB odigrane su sportske igre .

U visećoj kuglani su najbolji rezultat postigli uigrani igrači HVIDR-e SB te pojedinačno osvojili sljedeća mjesta 1. Mato Šimić, 2. Jozo Nikić, 3. Andrija Marušić

U pikadu je kao i u prijašnjim natjecanjima svoju igru, koncetraciju , preciznost i vidljivo znanje pokazao Darko Križanović i ponovo osvojio 1. Mjesto. , drugi je bio Mato Gavran, 3. mjesto Krešimir Kaić .Nakon završetka natjecanja dodjeljene su pehari.

Tekst/Foto: HVIDR-a Nova Gradiška

Komentari
Prethodni članakGradski muzej poziva na otvorenje izložbe LOve BEer
Sljedeći članakZapočele 22. Ribarske večeri u Davoru: zbog lošeg vremena otkazan koncert Miroslava Škore