U subotu, 13. travnja u Hrvatskom pučkom domu u Starom Petrovom Selu umirovljenici s područja Općine Staro Petrovo Selo održali su svoju godišnju izvještajnu skupštinu.
Na početku susreta himnu su otpjevali članovi zbora “Zlatna grana”, zbora umirovljenika pod vodstvom Ivanke Emanović.
Nakon minute šutnje za sve poginule hrvatske branitelje i sve pokojne članove udruge, uslijedila je skupština koju je predvodio predsjednik udruge Ivan Knežević.
U izlaganju aktivnosti iz 2023.godine moglo se vidjeti kako je ova udruga, inače najveća u našoj Brodsko-posavskoj županiji, ali i općini, vrlo aktivna.
Iznijeli su mnoštvo aktivnosti, putovanja u Daruvar, Mariju Bistricu, Aljmaš, Vukovar, Bizovac, Topusko, nastupa, druženja, radionica, sudjelovanja na pikado turnirima, Danu općine, nastupa zbora na smotrama zborova u Gundincima i Vrpolju. Presjednik udruge iznio je provedene aktivnosti, tajnik udruge Darko Trinc je podnio financijsko izvješće za 2023. kao i planirane troškove u 2024., a u ime Nadzornoga odbora izvješće je iznio Đuro Keser.
Nakon rasprave i mogućnosti sudjelovanja u prijedlozima uslijedili su pozdravi gostiju. U ime Matice umirovljenika Brodsko- posavske županije pozdravne riječi i pohvalu udruzi iznijela je dopredsjednica Ana Glivetić, a prisutna među gostima bila je i tajnica Udruge matice umirovljenika Milica Simičić.
U ime udruge bl.s. Jula Ivanišević sve prisutne pozdravio je predsjednik udruge Tomislav Ivanišević, a u ime Udruge žena Frajle suradnju s Udrugom umirovljenika i pohvalu iznijela je tajnica Marina Dedoević.
Načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis najavio je i dobru daljnju suradnju i mnoge aktivnosti od strane općine kroz naredno vrijeme.
Zbor “Zlatna grana” izveo je pjesme “Slavonijo, najljepša zemlja si ti”, “Ja sam tvoja Slavonka” i “Odavno smo graničari stari”, a poslije zaključka skupštine uslijedio je objed i veselo druženje uz tamburaše.

Autor: Marina Dedoević

 

Komentari
Prethodni članak“Trenkovci” ove subote organiziraju svoj tradicionalni “Uskrsni koncert”
Sljedeći članakProKnjižiMe by Mirela Relković: TikTok