Članice Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Nova Gradiška aktivne su tijekom cijele godine, a poseban dan za njih upravo je prigoda obilježavanja obljetnice osnutka 121. brigade Hrvatske vojske, koja broji 28 godina. 

Udruga svake godine daje svoj doprinos obilježavanju obljetnice pa je tako i ove godine,  na uistinu poseban način – memorijalnim kuglačkim turnirom.. 

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Nova Gradiška organizirala je jučer na kuglani Exit Memorijalni kuglački turnir. Na taj način ova je udruga, predvođena predsjednicom Vjekoslavom Karešin, nastavila dugogodišnju praksu organiziranja raznih manifestacija s ciljem obilježavanja raznih obljetnica i događanja iz Domovinskog rata kako bi se sačuvao njegov digniteta i odala počast braniteljima koji su svoje živote utkali u temelje slobodne i neovisne domovine Hrvatske.

Okupilo se osam ekipa Udruga udovica Slavonskog Broda, Kutine i Nove Gradiške. Došli su i hrvatski branitelji iz HVIDRE Maksimir, Zagreb i Udruge Hrvatskih pošta. Osim druženja i prisjećanja na ratne dane, okupljanje i druženje za nas ima veliku vrijednost i prilika je to da se svi ponovno sretnemo – istaknula je Vjekoslava Karešin.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim branitelja i biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

 

 

Komentari