Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B”, u partnerstvu s Općinom Davor, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška, započela je provedbu projekta „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu”.

Tim povodom jučer je održana uvodna konferencija na kojoj je predstavljen ovaj hvale vrijedan projekt.

– Kroz projekt ćemo zaposliti četiri teško zapošljive žene koje će pružati uslugu pomoći u kući za 20 starijih i nemoćnih osoba; deset s područja općine Vrbje i deset s područja općine Davor. Zaposlenim će ženama biti pružena i edukacija za zanimanje gerontodomaćice kako bi se potaknuo njihov ostanak na tržištu rada. Ovim projektom doprinosimo razvoju lokalne zajednice, smanjenju nezaposlenosti među najmarginaliziranijim skupinama na tržištu rada i prevenciji institucionalizacije naših starijih sugrađana – kaže Nikolina Jureković, predsjednica Udruge „Studio B”.

Cilj projekta je povećati zapošljivost marginaliziranih skupina u društvu kroz uključivanje četiri nezaposlene žene starije od 50 godina na tržište rada. Područje provedbe projekta su Općina Vrbje i Općina Davor, odnosno naselja Bodovaljci i Orubica koje se prema indeksu razvijenosti svrstavaju u najnerazvijenija područja Republike Hrvatske.

Trajanje projekta je 30 mjeseci, a provodi se od 22. veljače ove godine.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu od 1.086.806,70 kn.

Javni poziv za zapošljavanje je proveden i žene su već odabrane, dvije iz Bodovaljaca i dvije iz Orubice. Kroz ovaj ćemo projekt podići njihovu zapošljivost ne samo na tržištu rada, već i kroz edukaciju.

Ono što se mi nadamo je da će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava ponovno pokrenuti isti natječaj i u idućem proračunskom razdoblju od 2021. godine. Projekt se provodi uspješno, javili su se već i krajnji korisnici, žene su zaposlene i sve ide jednim tokom kojim treba i ići. Općina Davor se odmah odazvala ovom pozivu i iznimno je zadovoljna ovim projektom prije svega zbog činjenice da u prvom projektu nisu bili u mogućnosti udovoljiti potrebama korisnika. U Bodovaljcima je interes također odličan i razmišljamo kako proširiti ovu uslugu – dodala je Jureković.

 

Komentari
Prethodni članakShime HD začinio treći “Game day” u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi
Sljedeći članakDavor Vlaović u Saboru: “Selo koje nema školu, veterinarsku ambulantu i poštu prestaje biti selo”