Danas je u Velikoj gradskoj vijećnici održana redovna izvještajna skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Nova Gradiška. Prije skupštine položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima, a nakon toga služena je Sveta Misa u župnoj Crkvi. Na skupštini je nazočilo 23 punopravnih članova i brojni gosti iz županije i susjedne nam Požege. Nakon usvajanja radnih tijela i dnevnog reda, predsjednik Udruge Ante Vukšić podnio je izvješće o dosadašnjem radu. Iako su članovi udruge u starijoj životnoj dobi, plan i program rada za proteklu godinu izvršili su dosljedno. Organizatori su najposjećenije tribine na temu Domovinskog rata u našem Gradu, a obilježili su većinu obljetnica iz Domovinskog rata na našem području. Također su i gostovali diljem Republike Hrvatske na raznim obilježavanjima dostojno prezentirajući svoju udrugu i naš Grad.

Udruga je poslovala pozitivno, a Nadozrni odbor nije imao primjedbi na rad organizacije. U ime Grada okupljene je pozdravila dogradonačelnica za društvene djelatnosti Vesna Đapić, a obratila se i voditeljica novogradiškog Tima za psihosocijalnu pomoć Ljiljana Lukačević. Uspješnu suradnji imali su s Udrugom udovica poginulih hrvatskih branitelja grada Nove Gradiške. Pozdravnu riječ održala je predsjednica Vjekoslava Karešin dok je Đuro Keser, dopredsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, govorio u ime temeljne policije Udruge. Između ostalih kratki pozdrav i riječi podrške iznio je i Ante Kikić, predsjednik Udruge veterana 121. brigade Nova Gradiška.

Iako je članova Udruge sve manje zbog smrti članova, usvojen je i ambiciozan plan za prestojeće razdoblje. Financijski plan je nešto skromniji, ali članovi vjeruju kako će svojim radom i aktivnostima uspjeti realizirati planirano. Iako je riječ o najstarijoj populaciji koja promovira vrijednosti Domovinskog rata, članovi neće odustati od želje da očuvaju sjećanje na Domovinski rat i hrvatsku povijest stvaranu u patnjama i boli hrvatskog naroda. Zbog svega toga ovoj Udruzi svakako treba uvijek pružiti zasluženu podršku i reći najveće hvala.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari