Jučer su članovi Udruge ratnih veterana 121. brigade Nova Gradiška održali redovni Izborno – izvještajni sabor u Rešetarima. Saboru su nazočila 72 punopravna člana Udruge. Članovi udruge i gosti položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Novoj Gradiški i Rešetarima.

Saborom udruge predsjedavao je dosadašnji predsjednik, umirovljeni pukovnik Mato Modrić. Nakon izbora radnih tijela Modrić je podnio iscrpno Izvješće o dosadašnjem radu iz kojeg je razvidno da je organizacija bila aktivna tijekom cijele godine. Osim obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata, bavili su se i promoviranjem vrijednosti Domovinskog rata, pitanjima hrvatskih branitelja i članova obitelji, gostovali u brojnim gradovima diljem Republike Hrvatske, ostvarili uspješnu suradnju s drugim braniteljskim i stradalničkim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata te s čelništvo Grada i okolnih općina. Stegovni sud niije imao aktivnosti tijekom tekuće godine, a Nadzorni odbor je aktivno nadzirao rad Uduge i utvrdio kako je poslovanje bilo u skladu s važećim Stautom i propisima. Udruga je poslovala financijski pozitivno, a prikupljena su značajna sredstva od članarine i donacija.

Za novog predsjednika Udruge ratnih veterana 121. brigade Nova Gradiška izabran je dugogodišnji član Anto Kikić dok su novi dopredsjednici Viktor Alekšević i Ivica Klepić.

Riječi pohvale i podrške članovima Udruge iznijeli su brojni gosti: predsjednica Udruge poginulih hrv. branitelja iz Domovinskog rata Nova Gradiška Vjekoslava Karešin, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovcinskog rata “Zebre” Darko Mussiov,  predsjednik županijske organizacije dragovoljaca Domovinskog rata Jozo Bungić, predsjednik Udruge roditelja poginulih hrv. branitelja Ante Vukšić, predsjednik Udruge 108. brigade Slavonski Bord Pavo Naletilić, iz Udruge veterana 5. gardijske brigade Sokolovi Vinkovci Marijan jerković, načelnik općine Rešetari Zlatko Aga i dogradonačelnica za društeven djelatnosti grada Nove Gradiške Vesna Đapić.

Posebno kritičan u svom govorio bio je pro. Ante Vukšić koji je jasno izrazio zadovoljstvo ostvarenjem stoljetnog sna Hrvata o postojanju države, ali i nezadovoljstvo trenutnim stanjem. Upozorio je na aktualna društvena događanja i aktivnosti kojima se upravlja narodom u Republici Hrvatskoj, istaknuvši pitanje HAVC-a kao negativan primjer. Načelnik Aga pohvalio je rad Udruge i pozvaoe sve oragnizacije proistekle iz Domivnskog rata na jedinstvo i zajednički nastup prema nadležnim isntitucijama. Podršku Udruzi dala je dogadonačelnica Đapić ističući kako će Grad Nova Gradiška uvijek imati sluha za hrvatske branitelje.

Komentari
Prethodni članakFajferice su šansa za Slavoniju, udružuje se 125 proizvođača
Sljedeći članakBodovoljaci: Sutra 6. pokladno jahanje, očekuje se preko 60 konjanika