Nakon Nove Kapele, Cernika i Dragalića, za oboljele od raka i članove njihovih obitelji Udruga “Pozitiva” Nova Gradiška “otvorila je vrata” Društvenog doma u Rešetarima. “Terenski pomagači” bile su Kristina Kulaš, dr.med.spec.psihijatrije, Iva Lukačević Lovrenčić, dr.med., Ivana Tomić Pavlović, prof. psihologije spec. u palijativnoj skrbi i Ljiljana Lukačević, mr.spec.kliničke psihologije te izv.prof. dr.sc. Aleksandar Džakula, dr. med. – voditelj istraživačkog projekta „Mogućnosti i ograničenja uključivanja neformalne skrbi u zdravstvenu zaštitu„ i koordinator programa Public Health Hub Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Potporu je pružila i gđa. Ružica Filković, dugogodišnja predsjednica Udruge žena liječenih od bolesti dojke “Kap ljubavi” Nova Gradiška. “Hvala svima koji sudjeluju u našim aktivnostima, kao i svim posjetiteljima na povjerenju da o svojim stresnim i bolnim iskustvima s liječenjem i prilagodbom na dijagnozu maligne bolesti otvoreno razgovaraju.” – kažu iz Udruge Pozitiva.

Zahvale su uputili i Općini Rešetari i načelniku gsp. Zlatku Agi na suradnji u organizaciji Dana otvorenih vrata i suptilnosti zajednice za svoje oboljele mještane.

Projekt “Dani otvorenih vrata za oboljele od raka i članove njihovih obitelji – podrška osnaživanju oboljelih i zajednice” provode uz financijsku potporu Brodsko-posavske županije.

Udruga već treću godinu zaredom organizira psihosocijalnu podršku za oboljele od raka i članove njihovih obitelji po modelu pomoći u zajednici u kojoj oboljeli žive. Nakon susreta u općinama Nova Kapela, Cernik, Dragalić i Rešetari, tijekom ove godine će Dane otvorenih vrata organizirati i u općinama Gornji Bogićevci, Vrbje i u gradu Novoj Gradiški. Sljedeća stanica je Općina Vrbje.

 

Komentari
Prethodni članakProglašena elementarna nepogoda za područje općine Rešetari, prijavite štete
Sljedeći članakAnsambl flauta le pont: Glazbeno putovanje kroz svijet filmske i popularne umjetnosti