“Nikola i Nikolina”  iz Udruge Hrabro dijete  Nova Gradiška, obišli su bolesnu dječicu na pedijatriji novogradiške bolnice. Pored darivanja neizbježnim slatkišima poželjeli su im i  brzo ozdravljenje. Na naše pitanje, zašto pedijatrija novogradiške bolnice?

Emitovno su nam odgovorili: “Većina od 33 djece oboljele od raka sa novogradiškog područja na liječenje u Zagreb upućeno je baš sa novogradiške pedijatrije, manje agresivna liječenja su nastavljeno na pedijatriji, zato uvijek najprije mislimo na našu novogradišku pedijatriju jer da nije bilo liječnika i bolničkog osoblja ove Bolnice, niti jedno naše maligno oboljelo dijete ne bi dobilo skrb u Zagrebu na daljnjem liječenju.

Zato Sveti Nikola Udruge Hrabro dijete najprije daruje upravo ovaj odijel i djecu koja se trenutno nalaze na njemu, ali će i svojoj djeci u prostorijama Udruge upriličiti Svetog Nikolu i razveseliti ih prigodnim poklonima, dok će roditelji možda dobiti i koju šibu od Krmpusa, čisto da se zna, da tate i mame moraju najprije slušati , a potom paziti, čuvati i voljeti djecu.

 

 

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakMikulaš stigao u Češku besedu Nova Gradiška
Sljedeći članakDavor Rogić pobjednik Memorijala „Pavle Matošević“