U novogradiškom Industrijskom parku održavaju se radionice u sklopu projekta „POD – UZIMAM ZA SEBE”.

– Radionice se provode u sklopu projekta „POD – UZIMAM ZA SEBE” Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška, a tvrtka Industrijski park Nova Gradiška je partner u projektu.

Svrha je projekta poticanje zapošljavanja, samozapošljavanja i osnivanja društveno odgovornog poduzetništva osoba s oštećenjem sluha i mladeži, odnosno ranjivih skupina s područja grada Nova Gradiška i okolnih općina koje imaju ograničenu radnu sposobnost. Tim povodom provest će se pet radionica o poduzetničkim i IT znanjima i vještinama i savjetovanja s ciljem poticanja zapošljavanja, samozapošljavanja i razvoja društveno odgovornog poduzetništva pripadnika teško zapošljive, ranjive i marginalizirane ciljane skupine.

Aktivnosti projekta usmjerene su na poticanje aktivnog, odgovornog i ravnopravnog sudjelovanja ciljane skupine na tržištu rada. Radionice će uključivati praktična tržišno vrijedna znanja rađena po mjeri ciljane skupine. Očekivani rezultat ovih radionica je da osobe s invaliditetom i teško zapošljive osobe steknu osnovna znanja o poduzetništvu, izradi poslovnog plana, pokretanju poslovnog pothvata, mjerama zapošljavanja te se upoznaju s osnovama rada na računalu – kaže Marijana Škara Ivković, viša stručna suradnica za marketing u Industrijskom parku Nova Gradiška.

 

Komentari
Prethodni članakOpćina Rešetari: potpisani ugovori za rekonstrukciju i dogradnju vatrogasnog doma
Sljedeći članakSutra obilježavanje akcije “Šagovina 91”