Na Gospinom polju iznad Bilog Briga od ove nedjelje ponovno kreću redovite nedjeljne svete mise.

Ovo omiljeno svetište brojnih žitelja novokapelačkog i šireg novogradiškog kraja tijekom ljeta ponovno će primiti sve hodočasnike, stoga su vrijedni članovi Udruge “Dubovac” krenuli s uređenjem stare i nove kapelice i okolnog prostora.

Mogućnost za ispovijed je, kao i ranijih godina, od 17.00 sati, zajednička krunica u 17.30, a misa u 18.00 sati. Slavit će je domaći župnik vlč Stjepan Bakarić.

– Ove godine navršava se punih 260 ljeta od čašćenja sadašnjeg milosnog i čudotvornog Gospinog kipa (do 1758.g. ovdje se častila Gospina slika). Ove godine obilježit ćemo i 100. obljetnicu gradnje stare kapele na mjestu nekadašnje dubovačke crkve, ljepotice, kakve nije bilo u ovom kraju i koja je prerano i nezasluženo srušena. No, šta je tu je, imamo našu Gospu, tješiteljicu, dođimo joj svake nedjelje, donesimo sve brige i teškoće, a s Gopinog polja ćemo se sigurno vratiti osnaženi, utješeni i mirni – piše na svom fb profilu naša kolegica i suradnica Višnja Mikić.
Na fotkama su vrijedni članovi Udruge “Dubovac” koji su uredili Gospino polje, staru i novu kapelicu, a sve ostalo ćete vidjeti kad dođete.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakVisoki tlak – uzroci, simptomi, pravilno mjerenje… Imamo odgovore na česta pitanja
Sljedeći članakEuropska komisija očekuje rast hrvatskog BDP-a od 2,8 posto